Kyckling med bakad potatis

Torsk med buljongkokt potatis

Järpar med potatissallad

Ryggbiff med vitlökssmör

Dillig fisk
1 purjolök
300 g torskfilé
½ dl vitt vin
2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk hummerfond
½ dl hackad dill, gärna fryst
potatis och rädisorSätt ugnen på 220°. Strimla purjolöken. Krydda fisken med salt och citronpeppar. Lägg i en ugnssäker form som du smort.och lägg på purjolöken- Koka upp vin, crème fraiche och fond, blanda ner dillen. Häll över fisken och tillaga i ugnen ca 20 minuter.
Servera med potatis och rädisor.

Svampomelett
100 g skogschampinjoner
2 strimlade salladslökar
4 ägg
4 msk vatten
salt och peppar
1 msk klippt gräslök
1 msk finhackad persilja
Ansa och skiva svampen. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs svamp. Ta bort halva mängden ur pannan. Blanda ägg, vatten, salt och peppar. Häll i halva mängden omelettsmet och stek några minuter. Peta med en gaffel så att smeten rinner ner bland fyllningen. Tillsätt gräslök och persilja. Upprepa momentet en gång till.
Servera med paprika och en klick gräddfil

Limoncellodrink
1 ½ dl sprite mynta
is
citronskivor
mynta

Blomkålspizza

Lövbiffspanna
500 g lövbiff
2 st vitlöksklyftor
1 purjolök
300 g champinjoner
0,5 dl japansk soja
1 dl vatten
1 msk flytande honung
lite maizena
ris och ärter, majs och paprik
Strimla köttet och krydda med salt och peppar. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och skiva champinjonerna.
Bryn köttet hastigt på hög värme. Häll i purjolöken, vitlöken och champinjonerna. Häl i soja, vatten och honung.
Låt allting koka upp och red eventuellt med lite maizena.
Servera med kokt ris och ärtmixen.

Kycklinglåda
-
Till 4 portioner behövs:800 g potatismjölksmör600 g kycklingfilépaprikapulver, salt, peppar2 st Paprikor,200 g färskost2,5dl lMatlagningsgrädde1 msk kycklingfond1 tsk sambal oelek1 msk chilisås2 dl riven ostsparrissallad
Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatis.
Dela kycklingfiléerna i bitar och stek smör. Krydda med salt, peppar och paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form. Finhacka paprikan och lägg över kycklingen.
Blanda färskost, matlagningsgrädde, fond, sambal, chilisås, paprikapulver, salt och peppar i en kastrull och koka upp.
Häll den varma såsen över kycklingen och strö över osten. Gratinera i ugn ca 20 minuter. Koka upp vatten och blanchera sparrisen.
När potatisen är färdig rör till mos med smör och mjölk. Smaksätt med salt och vitpeppar. Servera tillsammans med kokt sparris och sallad.

.
Sallad
