Biffar med bulgursallad

Till 2 portioner:
 
250 gram köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 msk sweet chilisås
1 dl bulgur
1 tomat
 röd paprika
2 salladslökar
sallad
1/2 lime, pressad saft
1 dl lätt crème fraiche
2 msk ajvar relish
 
Blanda färs, pressad vitlök, sweet chilisås, salt och peppar. Forma färsen till biffar stek i ca 10 minuter.
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
Tärna tomat och paprika och strimla salladslöken. Blanda med bulgur och pressad lime. Rör ihop crème fraiche och ajvar.
 
 
 

Kycklingpaj

Till 6 portioner:

 
 

Pajdeg:

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk

Fyllning:

  • 1 grillad kyckling
  • salt och peppar
  • paprikapulver
  • 1 gul lök
  • 1 paprika

Äggstanning

  • 4  ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl crème fraîche, parmesan och vitlök
  • 0.5 dl mango chutney
 
 
 

Blanda rumsvarmt smör, mjöl, salt och bakpulver till en smuldeg. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Degen ska gå upp på kanterna.

 

 

Rensa kycklingen så du får allt kött. Dela i mindre bitar.  Skala och hacka löken. Lägg över i pajskalet. Skiva paprikan och lägg ovanpå.

 

 

Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, mango chutney, paprikapulver, salt och peppar och häll över. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter.

 

 
 
 
 

Lax med hollandaisesås

Till 4 portioner behövs:
 
4 laxfiléer
1 citron
salt, citronpeppar
500 g potatis
bladspenat
ärter
tomat
färdig hollandaisesås
gräslök
 
Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Krydda med salt och citropeppar. Skiva citronen tunnt och lägg på laxen. Tillaga i ugnen.
 
Skala potatisen och koka mjuk. Tillaga ärterna. Stek spenaten i en klick smör. Halvera cocktailtomaterna och låt fräsa med spenaten.
 
Tillaga hollandaisesåsen enligt förpackningen. Skiva gräslöken och blanda i.
 
 
 
 

Medelhavstorsk

Till 2 portioner:
 
2 torskfiléer
1 tomater
grillad paprika
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 chili (liten)
oliver
parmesan
basilika
 
Salta och peppra fisken. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Baka fisken i 10 minuter på 150 grader.
 
Skär tomaten och paprikan i grova bitar. Skiva schalottenlök, chili och vitlök tunt. Blanda ihop med lite olivolja och peppar.
 
Ta ut fisken och lägg på grönsaksröran. Toppen med riven parmesan. Sätt in i ugnen ytterligare 5 minuter. Avsluta med att strimla basilika och toppa fisken med. Garnera med oliver.
 
Servera med sallad och keso.
 
 
 
 

Vit sangria

Du behöver:

1 flaska vitt vin
1 dl ljus rom
1 liter Sprite
2 ekologiska citroner
4 ekologiska lime
1 apelsin
1 liter färska bär, jordgubbar, hallon och blåbär
1 kruka mynta

Gör så här:

Skiva och dela citrusfrukterna i halvmånar. Blanda med bären i en stor serveringsskål. Häll över vitt vin och rom och smaka av med sprite. Servera med mycket is och drick genast.

 

 

 

RSS 2.0