Couscoussallad med kräftsjärtar

Till 2 portioner behövs:
 
2 dl vatten
1 msk olja
salt, gurkmeja
2 dl couscous
2 dl kräftstjärtar
några rädisor
1 morot
babyspenat
oliver (jag hade chilimarinerade)
3 msk turkisk yoghurt
50 g fetaost
kapris
persillade
 
Koka upp vatten, salt, gurkmeja och olja. Dra av från plattan och häll i couscousen. Låt stå i 5 minuter under lock.
Blanda sedan i kräftstjärtar, skivade rädisor, hyvlade morotsstrimlor, babyspenat och oliver.
 
Mosa fetaosten och blanda med yoghurten. Krydda med peppar, örstsalt och persillade. Strö över lite kapris.
 
Servera salladen med såsen och lite vindruvor.
 
 
 
 
 
 
 
 

Lövbiff med örtsmör

Till 4 portioner behövs:
 
ca 500 g lövbiff
ca 600 g potatis
50 g smör
1 pressad vitlöksklyfta
persilja
Kelda fransk bearnaise
 
 
Klyfta potatisen. Jag brukar tvätta dem väl och låta skalet vara på. Krydda med salt och peppar. Droppa över lite rapsolja och rosta i ugnen på 200 grader.
 
Blanda smör och hackad persilja samt pressad vitlök. Smaksätt med salt och peppar. Rulla till en rulle i platsfolie och lägg in i frysen.
 
Ansa köttet och stekt det på hög värme kort på varje sida.
 
Servera köttet med potatis, örstsmör, Keldasåsen och en sallad.
 
 
 

Kassler i ostsås

 
Till 4 portioner behövs:

400 g kassler
1 gul lök
2 msk smör
2 1/2 msk mjöl
6 dl mjölk
3 dl västerbottenost
hackad persilja
körsbärstomater
4 portioner pasta (farfalle)

Strimla kasslern och hacka löken. Fräs i lite olja i en panna.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull vispa i mjölet. Späd sedan med grädden. Låt koka upp så det tjocknar.  Rör sedan ner osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar. Blanda i kasslern och löken. Strö över persiljan.

Servera med pasta och körsbärstomater.

 

 

Bakad potatis med kycklingröra

Till röran behövs (blir ca 3 stora portioner):
 
2 grillade kycklingfiléer
2 1/2 dl gräddfil
gräslök
1 hackad parika
salt, peppar, paprikapulver.
 
Till detta en sallad med gurka, tomat, paprika, majs och rucola.
 
 
7
 
 

Kycklingsallad

Grillad kyckling, romansallad, körsbärstomater, rödlök, parmesanost, svarta olica och balsamico.
 
 
 

Lövbiffsterriyaki

600 gr lövbiff
2 morötter
champinjoner
1 gul lök
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
2 dl terriyakisås
1 msk honung
1/2 dl japansk soja


Strimla köttet och fräs i riktigt het panna. Salta och peppra och lägg köttet åt sidan.
Strimla lök, purjolök, morötter och hacka vitlöken och skiva champinjonerna .
Stek grönsakerna och lägg i köttet. Häll över vatten, terriyakisås, honung och soja. Låt allt koka upp och smaka av med peppar.

Servera tillsammans med bulgur.

 

 

Kycklingfilé med pepparsås

Till 4 portioner behövs:

 

4 kycklingfiléer

Kantareller

600 g fastpotatis

3 dl matlagningsgrädde

1 påse blå band, fem peppar 

 

Ansa kycklingfiléerna och krydda med pepparmix, salt och lite rosmarin. Stek dem på hög värme så de får en fin yta. Låt de sedan gå klart i ugnen.

 

Klyfta potatisen och rosta i ugnen på ca 200 grader.

 

Stek kantarellerna i en rejäl klick smör. Smaksätt med salt och vitpeppar.

 

Blanda ner påsen tillsammans med matlagningsgrädden och låt koka upp.

 

 
RSS 2.0