Pulled beef

Till 4 portioner
 
4 mellanstora tortillabröd
1 förpackning pulled beef med tacosmak
salsa
riven texmex ost
vitkål
morot
matlagningsyoghurt
dijonsenap
majs
paprika
rödlök
bladpersilja
tomater
 
Tillagana köttet enligt anvisning på förpackningen.
Strimla vitkålen och rivmoroten. Blanda med matlagningsyoghurt och senap.
Blanda majs, finhackad lök, paprika, tomater och bladpersilja.
Servera tillsammans med tortillabröd, salsa, coleslaw och riven ost.
 
 
 
 
 

Blåbärsmuffins


Till 12 st:
 
100 g smör
2  ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g blåbär 
 

Smält smöret i en kastrull och låt smöret svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp. Rör i mjölk och smält smör.

Blanda mjöl och bakpulver, och rör ner i smeten. Vänd i blåbären.

Fördela smeten i 12 muffinsformar som står i muffinsbleck. Grädda mitt i ugnen, 12–15 minuter.

Efter de svalnat sikta över lite florsocker.

 

 

Kasslerpasta

Till 4 portioner:

4 portioner pasta

500 gram kassler

2 vitlöksklyftor

1 flaska tomatsås

en förpackning creme fraiche franska örter

1 burk majs

1 dl vatten

1 tsk oregano

1 tsk basilika

1 tsk paprikapulver

1 tsk dijonsenap

riven västerbottenost

 

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Strimla kasslern och fräs i en stekpanna. Pressa i vitlöken och häll på tomatsås, creme fracihe,senap och vatten. Låt koka upp och låt småputtra. Rör i majsen. Smaksätt med oregano, basilika och paprikapulver. Servera med pasta, grönsaker och riven ost.

 

 

Kyckling i currysås

Till 4 portioner:

ca 700 strimlad kyckling

2 morötter

en bit strimlad purjolök

 3 vitlöksklyftor,

1 burk  kokosmjölk

2 msk curry, salt och peppar

1 burk majs,

1 chili

1 paprika

champinjoner

ca 2 tsk röd curry paste

lite jordnötter

vitkål

4 portioner ris

Fräs kyckligen i lite olivolja.När den har fått fin yta lyft ur pannan. Skala och skiva morot. Finhacka vitlöken och chilin. Fräs tillsammans med currypasten. Häll i morötterna, hackad paprika, skivade champinjoner och purjolök. Låt fräsa så allt får fin färg. Häl i kokosmjölken, kycklingen och curry, låt koka upp.

Låt puttra ihop och precis innan servering rör i majsen. Grovhacka nötterna.

Servera med ris, hackade jordnötter och strimlad vitkål.

 

 

Kyckling med blomkålsrisotto

Till 2 portioner behövs:
 

2 kycklingfileér (utbankade)

4 champinjoner

2 msk philadelphiaost smaksat med lök och paprika1 pkt blomkålsris (eller om du vill riva själv)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten + 1 msk kycklingfond
1 dl vitt vin
1 dl grädde
100 g riven parmesan
torkad basilika

Krydda kycklingen och stek i en grillpanna. Ta av stammen från champinjonerna och fyll med piladelphiaosten. Tillägga i ugnen tills svampen blivit genomstekt.

Hacka lök och vitlök fint och fräs i olja. Tillsätt blomkålen. Häll på vinet och hälften av buljongen. Koka upp och låt putttra. Häll på lite mer buljong då och då när den kokat in. Runda av med grädden.Ta bort från plattan och rör ner osten. Smaka av med salt,peppar och basilika

Servera med kycklingen och svampen.

 

 

 

 

Rotfruktsgratäng med rostbiff

Till 4 portioner:
 

500 g skivad potatis
200 g skivad morot
100 g skivad rotselleri
200 g skivad palsternacka
1 finhackad gul lök
3 dl matlagningsgrädde
2 msk finriven pepparrot på tub
2 msk svensk senap
1 dl finhackad bladpersilja
salt och peppar
1 dl riven ost
200 g grillad rostbiff

 

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg potatis, morot, rotselleri och palsternacka i kokande saltat vatten. Koka i 5 minuter.

Häll bort vattnet och blanda i löken. Salta och peppra. Blanda grädde, pepparrot, senap, persilja, salt och peppar i en bunke. Lägg rotfrukterna i en form och häll på gräddblandningen. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Servera gratängen med skivad rostbiff, gurka och paprika.

 

 
RSS 2.0