Spagetti med grön köttfärssås

(4port)

ca 300 g nötfärs
1 gul lök
1 grovriven squash
krossade tomater
2 tsk tomatpuré
champinjoner
hackad persilja
salt, peppar och oregano

Tillbehör: fullkornspasta och sallad

Gör som en vanlig köttfärssås. Bryn färs, lök och squash. Rör i tomater, tomatpuré och persilja. Krydda och smaka av.

image239

Hyfsat nyttigt och väldigt gott!

Snabba pestokotletten

(2 port)

2 fläskkotletter
salt, peppar
3 tsk pesto (jag hade röd pesto)
1 tomat skivad

image238


 Skär några snitt i den feta kanten. Stek köttet och krydda. Klicka sedan på pesto och skivad tomat. Sen satte jag in dem i ugnen snabbt så tomaten skulle bli varm, men det behöver man ju inte göra. Ät med önskade tillbehör exempelvis klyftpotatis eller tagiatelle.

image237

Fylld paprika

Till 2 portioner behövs:

2 paprikor
1 schalottenlök
1 selleristjälk
150g champinjoner
150 g kassler
1 burk majs
örter, exempelvis basilika eller timjan
1 dl riven ost

Sås:
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk chilisås
1 msk hackad rödlök
1 pressad vitlök
1-2 krm sambal oelek


Gör så här:

Skär av ett lock på paprikorna så du kan fylla dem. Ta väck de vita hinnorna och kärnorna. Ett tips är att skära av lite av botten med så de kan stå stabilt. Dock inte för mkt så fyllningen rinner ut.
Hacka schalottenlöken. Ansa och tärna sellerin. Tärna svamp och kassler. Tillsätt majs, örter och ost. Fyll paprikorna med fyllningen

image235

Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
Under tiden kan såsen röras ihop, Servera såsen eventuellt i små portionsskålar, en till varje tallrik.

image236

Detta serverades tillsammans med ris.

Variant av smörgåstårta

image234


Jättedålig bild, skinkan har ramlat ner på ena kanten. Men det var den enda bilden jag lyckades ta så den får duga.

Ingredienser:

1 förpackning Polarkaka (6st halvmånar)
ca 200gram västkustsallad
1 tub mjukost
7 kokta ägg
½ salladshuvud
1 dl riven lagrad ost
ca 8 skivor skinka
ca 7 skivor saltkött
½ gul paprika
½ röd paprika
Dill
(salta pinnar)

Lager 1 består av mjukost, strimlad sallad, hackade ägg.
Lager 2 består av västkustsallad och riven ost

Lägg ihop halvmånar till en rundel. Bred på ingredienserna till de olika lagren.
Bred lite mjukost på toppen och strö över lite sallad och paprikorna. Dekorera efter tycke och smak.

Detta recept har jag hittat hos Kryddburken.
Tyckte det såg så gott ut att jag var tvungen att testa det=)

Trattkantarellsoppa

image233

Marockansk kycklinggryta

Till 4 pers:

2 dl röda linser
500g kycklingfilé
½ citron
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk sambal oelek (akta så det inte blir för starkt!)
2 vitlöksklyftor
½ dl persilja
couscous eller ris

Koka linserna i 5 minuter (knappt mjuka). Låt rinna av. Skär kycklingen i bitar. Riv skal av citronen och pressa saften, Blanda creme fraiche, vatten, buljongtärningm sambal och citronsaft. Lägg i kycklingen och pressa i vitlöken. Låt koka under lock i 10 minuter. Rör ner citronskal, linser och persilja. Koka 2 minuter.

Servera med ris eller couscous, citronklyfta och sallad.

image232

Plankpremiär

Fick 4 stycken plankor i julklapp och nu är vi äntligen invigit dem. Jättegott  och enkelt även fast det tar lite tid att fixa och dona med allt.

image231

Så här såg dem ut innan vi satte in dem i ugnen. Glömde visst att ta en efterbild, antagligen var vi hungriga så vi åt direkt :)



Godmorgon!

Här kommer en frukost bild:

image230

Hembakat bröd med leverpastej och klippt persilja samt risgrynsgröt med saftsås
RSS 2.0