Fläderdrink

4 cl gin

3 cl koncentrerad flädersaft

3 cl nypressad grapefrukt

Mineralvatten eller fruktsoda om du vill ha en sötare drink

 

Skaka alla ingredienserna utan mineralvattnet i en shaker tillsammans med is.  Häll i ett glas och toppa med mineralvatten.

 

 

 

Fylld paprika

Här kommer en variant på tacos:

 

Stek köttfärs och en hackad gul lök. Rör i en påse taco-krydda och lite vatten. Låt puttra ihop tillsammans med en burk majs och en klick tomatpuré.

 

Häll fyllningen paprikor där du jämnat botten så de står stadigt. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i ca 5 minuter på 225 grader.

 

Servera tillsammans med en sallad och skivad avokado.

 

 

Kyckling med soltorkad tomat

 

 

 

 

Strimla kycklingfiléer och fräs tillsammans med en hackad chili. Häll i strimlad paprika och soltorkad tomat. Häll sedan över en burk crème fraiche (gärna smaksatt med soltorkad tomtat) och en skvätt mjölk eller grädde. Låt puttra ihop och smaka av med salt och peppar. Rör i strimlad basilika. Häll sedan i pasta som är kokt al dente. Rör om så att all pastan suger åt sig av den goda såsen.

Fläskfilé- och korvgryta

 

Till 4 portioner behövs:

 

500 g fläskfilé

1 gul lök

2 chorizo

2 ½ dl matlagningsgrädde

1 msk kalvfond

1 dl vatten

1 paprika

 

Putsa fläskfilén och skär i skivor. Hacka löken och fräs i lite smör. Skiva korven och låt den fräsa med. Lyft ur korven och löken och stek fläskfilén. Häll sedan över grädde, fond och vatten. Låt koka upp och låt sedan sjuda. Hacka paprikan och häll i mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

 

 

 

Servera tillsammans med sallad och ris.

Skinksallad med melon

 

 

Sallad på rester bestående av kokt kall potatis, sallad, basilika, tomater, melon och lufttorkad skinka.

Italiensk salami med rotfrukter

Sötpotatis

Morötter

Kålrot

Olivolja

 

Sätt ugnen på 250 grader.  Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg på en plåt och ringa över olivolja och smaksätt med salt och peppar. Stek i ugnen i  ca  15 minuter.

 

Sås:

2 dl crème fraiche

3 msk sötstark senap

 

Rör ihop och smaka av med salt och peppar.

 

Servera rotfrukter med italiensk salami, sås och en sallad. Ringla över crema di balsamico.

 

RSS 2.0