Orientalisk kycklinggryta

Till 4 portioner behövs:
 
4 kycklingfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde
1 msk honung
salt, peppar, chiliflakes
persilja
morot
granatäpple
4 portioner ris
 
Putsa kycklingen och dela i mindre bitar. Stek i smör. Salta och peppra. Skala och hacka löken. Stek i smör tillsammans med kycklingen. Pressa i vitlök och riven ingefära. Häll över tomaterna och smula ner buljongtärningen. Rör i honungen. Låt småputtra. Smaka av med salt och peppar.
 
Skär morotsband med en potatisskalare. Kärna ur ett granatäpple. Blanda med hackad persilja.
 
Servera med ris.
 
 
 
 

Nötfärsjärpar

 
 
 
 
 
 

Kassler med annanas

Till 4 portioner:
 
600 g kassler
1 färsk ananas
 champinjoner
2 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
riven ost
4 portioner ris
vitkål

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kasslern och skär i tunna skivor. Skiva svampen tunnt. Skär av skalet på ananasen och skär i mindre bitar. Varvar kassler och ananasi en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, crème fraîche och chilisås. Häll över kasslern. Salta och peppra. Strö över riven ost och gratinera i ca 20 minuter.

Strimla vitkålen och smaksätt med italiensk salladskrydda.

Servera med ris.

 

 

Lunch

Stekt chorizo med senap, coleslaw och kokt potatis. Till detta en kall öl :)
 
 
 
 

Viltgryta

Till 4 portioner behövs:
 
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 dl kantareller
1 förpackning fryst renskav
2 dl créme fraiche, smaksatt med karljohan och timjan
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
timjan
1 dl cornichons
4 portioner ris
 
Hacka lök och vitlök och fräs i 1msk olja. Ta upp lök och stek köttet i 1msk olja tills det fått fin färg. Lägg tillbaka lökblandningen i pannan. Fräs svampen i smör och tillsätt i pannan
 
Tillsätt créme fraiche, vatten, matlagningsgrädde, tomatpuré och senap. Koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt salt och  svartpeppar. Hacka timjan och strö över. 
 
Servera med cornichons och ris.
 
 

Keldas thaisoppa

Enkel lunch med Keldas färdiga Thaisoppa. För mer matighet la jag ner broccoli och skivad morot.
 
 
 
RSS 2.0