Ytterfilé med meloncouscous



Till 4 port:

500 g ytterfilé

2 dl couscous

Vattenmelon

Gurka

Gul paprika

Rucola

Turkisk yoghurt

Fetaost

 

Putsa köttet och skär i skivor. Koka couscousen. Använd ett kuljärn för att få ut runda bollar av melonen. Skär gurka och paprika i bitar.

Blanda ihop yoghurt och mosad fetaost. Smaka av med salt och peppar. Stek köttet i panna.

Blanda ihop couscous, sallad, melon, paprika och gurka. Servera med köttet och såsen.

 

 

Grön potatissallad

 

700g kokt potatis

150 g sugar snaps

Rädisor

basilika

Crème fraiche

 

Blanda skivad potatis, sugar snaps och rädisor i en bunke. Mixa ihop basilika och creme fraiche. Smaksätt med salt och peppar. Rör ner i bunken tillsammans med potatis och grönsaker.

 

 

Parmesangratinerade potatisar

 
 

Till 4 portioner:

 

2 bakpotatisar

2 dl lätt crème fraiche

Cayennepeppar

2 dl riven parmesanost

 

Sätt ugnen på 175 grader. Baka potatisen i ca 1 h. Låt svalna något. Halvera potatisen och gröp ur försiktigt. Blanda potatis med crème fraiche, salt, cayennepeppar och lite parmesan. Lägg tillbaka i skalet. Riv över parmesanost. Höj värmen till 225 grader. Gratinera i 5 min tills ytan blir krispig.

 

Servera med kött, vitlökssås och sallad.

 

RSS 2.0