Biff stroganoff

Till  4port
500 g fransyska
champinjoner
2 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
En skvätt soja
Vatten
2,5 dl matgrädde
2 dl creme fraiche
1 gul lök

Skär köttet i tuna skivor. Bryn i lite lite smör. Hacka löken och lägg i pannan. Salta och peppra. Klicka i tomatpuré och kalvfond och rör om. Häll på lite vatten så det nästan täcket köttet. Lägg på locket och låt det småputtra tills köttet är mört. Håll koll så vattnet inte ångar bort.

När köttet är mört ha i creme fraiche, matgrädde och dijonsenap, rör om. Skiva svampen och torrstek i en panna. Lägg i bland köttet.

Servera med ris. 
 
 
 

Kycklingklubbor med svampsås

Till 4 portioner behövs:
 
4 kycklingklubbor
500 g jordärtskockor
200 g morötter
1 purjolök
200 g svamp
2 dl matlagningsgrädde
2 msk kycklingfond
4 msk gelé
 
Sätt ugnen på 200 grader. Krydds kycklingen med valfria kryddor, jag använde, salt,peppar och timjan.Bryn kycklingen i lite smör i en stekpanna så den får färg. Lägg över i en långpanna och stek i ugnen ca 40 min.
 
Skala jordärtskockor och morötter. Skär dem och purjolöken i bitar. Lägg dem runt kycklingen och låt gå klart i ugnen ca 20 minuter.
 
Skiva svampen och ztek. Häll över grädden och fonden. Låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera med kycklingen, rotfrukterna och gelé.
 
 
 
RSS 2.0