Minipizzor

Det är lite omständigare att göra små individuella pizzor än en stor plåt. Men det kan vara värt det extra besväret :)
 
 
 
På denna pizza är det färska champinjoner, lök, tomatsås, ost och prosciutto. Till detta en sallad på rucoa, tomat i olika färger och gurka.

Kräftpasta

 

En kylskåpsrensning resulterade i en kräftpasta. Till såsen använde jag följande:

 

1 burk creme fraiche

1 lök

½ tub kräftost

1 tsk sambal oelek

1 fiskbuljongtärning

En skvätt mjölk

Fryst dill

1 burk kräftstjärtar

 

Börja med att hacka löken och fräs i en klick smör.

Häll på creme fraichen och kräftosten. Späd med mjölk till önskad tjocklek. Smula ner en fiskbuljongtärning. Rör ner sambal oelek och dill.

Under tiden såsen puttrar så kokas spagetti eller annan pasta. När spagettin är klar rör du ner kräftstjärtarna så de blir varma. De får inte koka, då blir de sega.

 

Kycklingvingar med pastasallad

 
Denna gången blev det en genväg genom att värma frysta kycklingvingar och servera med en snabb pasta sallad och klyftad sharonfrukt.

Bönsallad med chorizo

GI-gott!

 

Till 4 portioner:

 

600 g chorizo

1 röd lök

Rucola

2 brukar cannellonibönor (á 400g)

Några timjankvistar

 

Inga vidare instruktioner behövs egentligen. Stek korven, antingen som den är eller i skivor. Blanda ihop, rucola, skivad lök, bönor och hackad timjan. Servera tillsammans med korven.

 

Fyllda baconlindade kycklingfiléer

 

 

Saftiga kycklingfiléer får du genom att bryna dem i panna och sedan låta dem gå klart i ugnen. Dessa är fyllda med hackad rosmarin och färskost med smak av grekisk vitlök.

 

Serverades med en grekisk sallad och hemmagjord tzatziki.

Smörgåstårta

 

Ca 12 bitar

 

1 ½ förpackning polarkaka

 

Fyllning 1:

1 ½ dl majonnäs

1 dl creme fraiche

2 äpplen

2 ananasskivor

175 g rökt skinka

 

Fyllning 2:

200g leverpastej

4 msk grädde

4 msk bostongurka

 

Garnering:

¾ dl majonnäs

¾ dl creme fraiche

12 skivor skinka

12 skivor ost

200 g mimosasallad

Tomat

Gurka

Persilja

Apelsin

 

Rör samman majonnäs och creme fraiche till fyllning 1. Tärna äpple, ananas och skinka. Rör i majonnäsblandningen.

Mosa leverpastejen tillsammans med grädden och bostongurka.

 

 

Lägg två ”halvmånar” brödskivor ihop så de bildar en rund botten. Bred på hälften av första fyllningen. Täck med ytterligare två halvmånar bröd. Bred på fyllning 2 och lägg på två nya halvmånar. Bred på resten av fyllning 1 och täck med ytterligare ett lager bröd.

Rör samman majonnäs och creme fraiche och täck tårtan med krämen.

 

 

Garnera efteregen fantasi ! :)

Plocktallrik

 

 

 

En liten tallrik med av: lufttorkad salami, kycklingspett (sweetchili och barbecue), foccacia och potatissallad bestående av delikatesspotatis, sparris, bacon, rädisor och salladslök.

RSS 2.0