Persillade

 
 

Persillade är en kryddblandning av salt, vitlök och persilja. Denna krydda tycker jag passar bra till det mesta. Denna gången blev det i en enkel crème fraiche-sås, bara att röra i kryddan och sedan är det klart!

 

Till detta serverades fläskfilé, rotfrukter och tomatsallad.

 

 

Biffar i kantarellsås

Till detta recept behövs:

500 g nötfärs

1 ägg

2 msk ströbröd

1 schalottenlök

200 g kantareller

2 ½ dl matlagningsgrädde

Soja

viltfond

Broccoli och morot

Persilja

 

Koka morötter och broccoli i saltat vatten.

Blanda samman färs, ägg, ströbröd och finhackad lök. Krydda med salt och peppar. Forma biffar och stek i smör. Tillsätt svampen och låt den steka med. Häll över grädde, fond och soja. Låt puttra ihop sig.

 

Servera med lingon, potatis, broccoli och morot. Grovhacka persilja och strö över.

 

 
RSS 2.0