Rostbiff med mathavre

Till 1 portion:
 
1 dl kokt mathavre
salladslök
1 morot
1 paprika
en näve sockerärter
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
fransk senap
rostbiff
sallad
 
Koka mathavren. Skiva salladslöken och tärna morot och paprika. Skär sockerärterna i små strimlor. Vispa ihop vinäger, olja, salt, peppar. Smaksätt med senap.
 
Blanda ihop till en sallad och servera med rostbiff. Ringla över dressingen.
 
 
 
 

Kräftsallad med potatis och ägg

Här kommer ett lunch-tips!
 
Blanda kräftsjärtar, rödlök, matlagningsyoghurt, dill och en klick majonnäs. Smaka av med citronpeppar.
 
Servera med kokt nypotatis, ägg och rädisor och gurka. Toppa med lite krossat flingsalt.
 
 
 
 

Tonfisksallad

Till 1 portion:
 
en bit paprika
en lite burk tonfisk
1 dl kidneybönor
1 kokt ägg
1/2 avokado
babyspenat
citronpeppar
 
 
 
 
Perfekt mat till lunchlådan!
 

Äggröra och skinka

 
 
Äggröra, stirmlad skinka, paprika, avokado och tomat med basilika.
RSS 2.0