Pasta med ädelostsås

Efter en kylskåpsrensning blev det denna rätt.

 

1 pkt rökt skinka

1 gul lök

2 dl creme fraiche med franska örter

2 dl matlagningsgrädde

140 g ädelost

Spagetti

 

Hacka löken och strimla skinkana. Fräs i en panna med lite smör. Häll över creme fraichen och grädden. Krydda med salt och peppar. Låt koka upp. Smula i ädelsoten och låt den smälta.

 

Servera tillsammans med pasta.

 

 

Paj

Här kommer ett recept på en paj, som inte är en paj :) Jag brukar göra mina pajer utan pajskal så egentligen kan det kanske inte kallas paj utan mer som en ugnsomelett.

 

Till en pajform:

2 dl crème fraiche med smak av fetaost och soltorkade tomater

1 dl matlagningsgrädde

10 soltorkade tomater

1 rödlök

3 ägg

Salt, peppar och basilika

2 dl riven ost

100 g rökt skinka

Oliver (urkärnade)

 

Strimla skinkan och de soltorkade tomaterna. Fräs i olivolja i en panna. Hacka rödlöken rätt så grovt.

 

Blanda ihop crème fraiche och mjölk. Knäck i äggen och blanda runt. Smaksätt med salt, peppar och basilika.

 

Riv osten. Blanda i osten, löken och skinkblandningen i smeten. Häll i en form och strö över oliverna.

Grädda i 30 minuter i 225 grader.

 

Servera med en god sallad.

 

 

Paj

 

Här kommer ett recept på en paj, som inte är en paj :) Jag brukar göra mina pajer utan pajskal så egentligen kan det kanske inte kallas paj utan mer som en ugnsomelett.

 

Till en pajform:

2 dl crème fraiche med smak av fetaost och soltorkade tomater

1 dl matlagningsgrädde

10 soltorkade tomater

1 rödlök

3 ägg

Salt, peppar och basilika

2 dl riven ost

100 g rökt skinka

Oliver (urkärnade)

 

Strimla skinkan och de soltorkade tomaterna. Fräs i olivolja i en panna. Hacka rödlöken rätt så grovt.

 

Blanda ihop crème fraiche och mjölk. Knäck i äggen och blanda runt. Smaksätt med salt, peppar och basilika.

 

Riv osten. Blanda i osten, löken och skinkblandningen i smeten. Häll i en form och strö över oliverna.

Grädda i 30 minuter i 225 grader.

 

Servera med en god sallad.

Morotssoppa

Till 4 portioner:

 

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 potatis

10 morötter

1 liter grönsaksbuljong

2 dl crème fraiche

Timjan

 

Hacka löken och vitlöken. Fräs i en gryta i en liten klick smör.

Tillsätt tärnad potatis, morot och buljong. Låt sjuda i ca 15 minuter.

Låt svalna något och mixa sedan till en puré. Häll i creme fraichen och koka upp.

Smaksätt med salt och peppar samt timjan.

Servera tillsammans med vitlöksbröd.

 

 

Wrap med köttfärswok


300 g nötfärs

100 g skivade champinjoner

1 hackad vitlök

100 g strimlad savojkål

1 liten purjolök

1 röd chili

Böngroddar

1 msk ostronsås

1 msk soja

Tortillabröd

Fräs köttfärsen i lite olja. Tillsätt svamp, vitlök, kål, skivad purjolök och hackad chili. Fräs på hög värme i en wokpanna. Rör ner böngroddar, ostronsås och soja. Späd eventuellt med lite vatten.

 

Servera röran med tortillabröd.

 

 

Drink

Till ett glas:

2cl cointreau
2cl vodka
2cl midori
1cl rom
1/2 lime
tropisk juice med ananas

Blanda alkoholen i en shaker. Pressa i saften ur limen. Skaka så att allt blandar sig. Häll i  ett glas och häll över juicen. Rör om innan servering. Häll i massor av is så den blir riktigt kall och god!

 

 

Fisksoppa

Även fast det kanske inte är sopp-säsong kommer här ett recept på en krääämig fisksoppa!

 

Till 4 portioner:

 

500 g räkor med skal

2 morötter

1 bit rotselleri

1 gul lök

1 msk tomtpuré

2 dl vitt vin

1 liter fiskbuljong

2 dl grädde

700 g torsk

2 msk hackad persilja

 

Tillbehör: vitlöksbröd

 

1. Skala räkorna och lägg dem i en skål. Släng inte räkskalen utan spara dem.

2. Skala morötter, rotselleri och lök. Skär i grövre bitar.

3. Fräs räkskal, lök, morötter och rotselleri i smör i ca 5 minuter i en kastrull. Klicka i tomatpurén och bränn av.

4. Tillsätt vin och låt koka in. Häll på fiskbuljong. Låt puttra 20 minuter under lock. Sila sedan buljongen.

5. Koka upp igen tillsammans med grädde. Låt koka tills det är en liter kvar. Red eventuellt av soppan så den får lite tjocklek.

6. Lägg ner fisken och sjud ett par minuter. Lägg sedan i räkorna och persilja.

7. Servera tillsammans med vitlöksbröd.

 

 

Pastasallad med makrill i tomatsås

 

 et inte om det var för att jag var hungrig efter träningen eller om det var för att det var gott men detta åkte ner i magen i ett nafs!

 

Till 2 portioner:

80 g pasta

1 msk vitvinsvinäger

1 msk olivolja

Torkad basilika

 Cocktailtomater

1 dl majs

Sockerärter

Sallad

1 msk pumpakärnor

1 burk makrill i tomatsås

 

Koka pastan och spola den kall. Blanda olja, vinäger, basilika och svartpeppar. Rör i pastan tillsammans med tomat, majs, sockerärter och sallad. Servera med makrill och strö över pumpafröna.

 

 
RSS 2.0