Italiensk sallad

 
Denna sallad består av, blandade bönor, rödlök, tomat, blandad sallad, oliver och salladskrydda. Serverades tillsammans med keso.
 
 
 

Kycklinggryta

Till 4 portioner behövs:
 
250 g frysta haricot verts
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk curry
2 dl crème fraiche
2 1/2 dl kycklingbuljong
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
4 port ris
1/2 kruka persilja
1/2 citron
 
Skala och hacka lök och vitlök. Skär kycklingfiléerna i bitar. Bryn kycklingbitarna i olja, tillsätt lökhacket. Krydda med salt, peppar och curry. Blanda ner crème fraiche, buljong, sambal oelek och honung. Låt koka under lock ca 10 minuter.
 
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Hacka persiljan. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.Tillsätt citronskal, persilja och bönor i grytan. Låt koka ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt och citronsaft.
 
 
 

Lövbiffsröra

Till 2 portioner behövs:
 
200 g lövbiff
100 g champinjoner
100 g haricot vers
1 paprika
1 msk tomtpuré
risoni
turkisk yoghurt
persillade
 
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Strimla lövbiffen, skiva svampen och strimla paprikan. Hetta upp en panna och fräs lövbiffen hastigt. Blanda i svamp, paprika och haricot vers. Klicka i lite tomatpure och späd med vatten. Låt fräsa ihop sig. Ta av från plattan och blanda ihop med den kokta risonin.
 
Rör ihop turkisk yoghur med persillade.
 
Servera tillsammans med rucola och tomater.
 
 
 

Ryggbiff med sötpotatis och svampfräs

Till 2 portioner behövs:
 
2 ryggbiffar
 
2 stora sötpotatisar
1 bakpotatis
några färska rödbetor
 
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
champinjoner
rosmarin och timjan
 
Tillbehör: aioli, rödvinssås
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala sötpotatisen och rödbetorna. Klyfta sötpotatis, bakpotatis och rörbetor till lagom stora bitar.
Lägg på en plåt och krydda med flingsalt och peppar. Ringla över lite rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. 
 
Hacka rödlök och vitlök. Skiva svampen. Torrstek svampen så vätskan försvinner. Klicka i lite smör tillsammans med den hackade löken. Smaka av med rosmarin, timjan, salt och peppar.
 
 
Pensla köttet med rapsolja. Grilla köttet i grillpanna, ca 2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
 
 
Servera tillsammans med potatisen, svampen, aioli och rödvinssås.
 
 
 
 

Fläskfilépasta med ädelostsås

Det här behöver du :
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 bit kvibille ädelost

1 msk kalvfond

1 purjolök
1 gul paprika
500 g fläskfile

Hackad persilja.

pasta


Koka pastan.

Putsa fläskfilén och skär den i tunna skivor. Krydda med salt och peppar. Stek på hög värme så köttet får färg. Strimla purjolöken och paprikan. Lägg ner i pannan med köttet. Häll över grädde och mjölk. Smula i ädelosten. Smaka av med lite fond. Strö över persiljan.

Servera tillsammans med pastan.

 

 

 

 

Fyllda biffar med avokadoröra

Till 4portioner:

 

1 schalottenlök

1 morot

500 g nötfärs

1 ägg

Hackad basilika

Fetaost

Tomater

1 röd lök

1 avokado

1 vitlöksklyfta

 

Hacka löken. Riv moroten. Blanda med nötfärs, ägg, salt, peppar, hackad basilika. Forma till biffar och stek i lite olivolja.

 

Tärna fetaost, tomater, röd lök samt hacka lite basilika. Blanda ihop till en sallad.

 

Mixa avokado, vitlök, basilika, salt och peppar. Smaka av med lite olivolja.

 

Servera biffarna med salladen och avokadoröran.

 

 

Rödbetor med fetaost och skinka

Till 2 portioner:

 

3 rödbetor

100g fetaost

2 salladslökar

rucola

100 g skinka

 

Koka rödbetorna. Skär dem i klyftor. Blanda med rucola, skivad salladslök och smulad fetaost. Servera tillsammans med skinka.

 

 

 

Quinoasallad med lax

Till 2 portioner:
 
2 bitar varmrökt lax
1 dl quinoa
1 dl blanding av majs, ärter och paprika
1 dl matlagningsyoghurt
hackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
 
Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
Förväll ärtblandningen.
Blanda ihop quinia och ärtblandningen.
 
Rör ihop matyoghurten, persilja, vitlöken och salt och peppar.
 
 
 

Krämig pastasallad med pesto

Till 4 personer:
 
ca 200 g pasta
1 paprika
cocktailtomater
1 röd lök
1 msk pesto
2 dl creme fraiche
sallad
 
Koka pastan. Hacka paprika, tomat och lök. Blanda creme fraichen med peston. Blanda ihop alla ingredienser.
 
Servera tillsammans med kalkonfile.
 
 

Chorizo med bönsalsa

Till 3 portioner.
 
3 chorizo
1 frp blandade bönor
1 paprika
4 salladslökar
1 burk majs
1 finhackad rödlök
halverade cocktailtomater
hackad gurka
 
Stek korven och blanda ihop bönor, hackad paprika, salladslök, majs, rödlök, tomater och gurka.
 
Servera tillsammans med avokado.
 
 
 

Kycklingsallad

Sallad, tomat, avokado, rödök, grillad kyckling och ananas.
 
 
 
RSS 2.0