Lax med potatissallad

Till 4 portioner behövs:
 
600 g potatis
finhackad dill
1 liten purjolök
2 dl gröna ärter
rivet skal från 1 citron + lite pressad saft
en skvätt olivolja
 
4 portioner varmrökt lax
 
2 dl creme fraiche
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk honung
 
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna lite och skär sedan i mindre bitar.
Finhacka dillen och strimla purjolöken. Koka ärterna och blanda med potatisen, dill, purjolök och citronskal.
Pressa över lite citronsaft och häll på en skvätt olivolja. Smaka av med salt och peppar.
 
Blanda creme fraiche, vitlök och honung. Servera tillsammans med laxen och potatssalladen.
 
 
 

Gratinerade havskräftor

Till detta behöver du:
 
havskräftor, kluvna på längden
rumstempererat smör
hackad persilja
lite pressad citron
pressad vitlök
 
Tillbehör:
baguette
citronklyftor
heta kräftstjärtar i aioli

Sätt ugnen på 225 grill. 
Blanda smör, persilja, citronsaft och pressad vitlök.
Lägg havskräftorna med den skurna sidan upp i en ugnsform.
Klicka på smöret.
Gratinera högt upp i ugnen i 3–5 minuter.
 
Servera med tillbehören.
 
 
 
 
RSS 2.0