Pimpad brie

 
 
 
Brieost, hallon, rostade pinjenötter, hallonbalsamico och färsla hallon.

Hawaiipizza

Till 4 portioner
 
1 förpackning pizzakit
100 g strimlad skinka
färsk ananas
50 g svarta oliver
1 gul lök
torkad oregano
200 g riven mozzarella
rucola
rostade pinjenötter
 
Bred ut pizzadegen på en plåt. Bre på tomatsås, lite oregano och hälften av osten. Grädda i ca 10 minuter. Ta ut strö över strimlad skinka, ananas, skivade oliver, skivad lök och resten av osten. Tillaga i ytterligare 10 minuter.
 
Strö över rucola, pinjenötter och lite kebabsås.
 
 
 
 

Fläskytterfilé med ajvar

Till 4 portioner behövs:

800 g potatis

600 g fläskyterfilé

1 paprika

1 gul lök

2 1/2 dl vatten

1 buljongtärning

200 gram Ajvar relish stark,

2 1/2 dl mjölk 

1 msk maizena

1 vitlöksklyfta

 

Sätt ugnen på 175 grader. Klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Putsa köttet och skär i skivor.  Salta och peppra köttet och stek på båda sidorna tills köttet fått fin färg. Skär paprika i bitar. Hacka löken. Lägg över potatisen.

Lös upp den  buljongtärningen i vattnet i en kastrull och blanda med ajvar relish, mjök, pressad vitlök och paprikapulver. Låt koka upp och rör i maizena. Häll över kött, paprika, potatis och lök i ugnsformen. Sätt in i ugn i cirka 40 minuter.

 

 

Glass med jordgubbar och maränger

250 g jordgubbar
1 1/2 dl florsocker
4 äggulor
2 dl grädde
200 g philadelphia
10 maränger
 
Mosa jordgubbarna och rör ner 1/2 dl florsocker. Vispa äggulorna med resterande florsockret. Vispa grädden för sig. Blanda äggsmeten, grädden och philadelphiaosten. Smula i marängerna. Frys glassen över natten.
 
 
 
RSS 2.0