Caesarsallad med räkor

Till 2 portioner
 
1 tsk majonnäs
1 dl creme fraiche
1 tsk kapris, hackad
½ vitlöksklyfta, riven
1-2 msk vatten
3+2 msk riven parmesanost
1 kruka romansallad, strimlad
1 liten avokado
tomat
150 g räkor, skalade
baugette
 
Blanda majonnäs, fraiche, kaprisl, vitlök, vatten och 3 msk ost. Blanda dressingen med salladen, fördela på 2 tallrikar. Lägg på avokado, tomat och skaldjur och strö över resten av osten.
 
 
 

Fiskwallenbergare

Till 4 portioner:
 
400 g torskfilé
2 äggulor
1/2 kruka dill
2 msk potatismjöl
1 1/2 dl mjölk
500 g mjölig potatis
500 g morötter
2 dl mjölk
1 msk smör3 msk riven pepparrot
150 g sockerärter
 
Skala potatis och morot och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet och mosa med en stöt direkt i kastrullen. Späd med mjölken och rör ner smöret. Smaka av med salt och peppar. 
 
Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, äggulor, dill, mjöl och mjölk till en färs. Forma färsen till 12 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 3–4 minuter på varje sida. Strö över riven pepparrot. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten 1-2 min.
 
 
 
 

Hallondrink

Till 6 glas:
 
12 cl Baccardi razz
6 dl Brämhults hallonlemonad (eller annan hallondryck)
färska hallon
3 dl minerlavatten
is
 
Blanda Baccardi razz och hallonlemonaden i glasen. Lägg i några hallon och is. Häll på mineralvatten.
 
 
 
 
RSS 2.0