Gremolatakyckling

Till detta behövs:
 
4 kyklingfileér
½ kruka persilja
1 citron (ekologisk)
1 vitlöksklyfta
tomater
sparris
600 g mandelpotatis
baconost
 
Putsa kycklingfiléerna och smaksätt med salt och peppar. Stek på hög värme så kycklingen får en fin yta. Låt kycklingen sedan gå klart i ugnen i ca 175 grader.
 
Skala potatisen och koka. Krossa potatisen och blanda med smör och baconost. Smaka av med salt och peppar.
 
Koka sparrisen.Hacka tomaterna. Krydda med salt och peppar.
 
Finhacka persilja, citronzest och vitlök. Blanda ihop till ett strössel och strö över kycklingen.
 
 
 
 
 
 

Rårakor med räkröra

Till 2 portioner behövs:

150 g grovriven kålrot

150 g grovriven potatis

1 liten riven lök

salt och peppar

2 msk hackad dill

1 ägg

2 msk vetemjöl

2 dl  räkor

1 tsk fransk senap

1 msk lättmajonnäs

1 msk hackad gräslök

2 dl creme fraiche

2 msk stenbitsrom

 

Blanda kålrots- och potatisrivet med lök, kryddor, ägg och mjöl. Stek små raggmunkar på båda sidor i matfettet. Blanda räkor med senap, majonnäs, gräslök, stenbitsrom och creme fraiche.

 

 
Detta serverades med ett kallt glas vitt vin.
 

 

RSS 2.0