Ädelostfylld klämma

Till 4 portioner behövs:

ca 500g lövbiff
100g gräddädelost (Kvibille)
salt och peppar

svampsås:
250g champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong + steksky
2 dl lätt creme fraiche
½ msk soja

Tillbehör: Klyftpotatis och sallad

Fördela osten på biffarna och vik ihop. Fäst eventuellt med tandpetare fast det behövde inte vi göra men det kan ju bero på hur stora skivorna är. Salta och peppra och stek sedan. När de är klara tar du upp dem och häller lite vatten i pannan så du får lite steksky. Stek sedan champinjonerna och strö över mjöl och tillsätt köttbuljong och sky. Sjud i 3 minuter under omrörning. Tillsätt creme fraiche och soya och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

image99

Himelsk gott blev köttet tack vare den goda smaken från ädelosten!

Biff á la lindström

Till 4 personer behövs:

4 skivor vitt bröd
1½ dl mjölk
500g köttfärs
1 ägg
1 dl hackade rödbetor
1 dl hackad ättiksgurka
1 msk kapris
salt och peppar

Skär bort kanterna på brödet och smula i en bunke. Häll över mjölken och låt stå och dra i 5-10 minuter.
Rör i köttfärs, ägg, gurka, rödbetor, kapris och kryddor.
Forma biffar, ca 10 st och stek på medelvärme

206351-97

Vi åt biffarna tillsammans med sallad och potatisgratäng.

Smulpaj med nektarin

Denna paj är gjord av sambon som glömde ta bild på det färdiga resultatet =)

Men här kommer receptet:

300g äpplen
300g nektariner
½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
125g kallt margarin
1 dl socker
1 krm salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl, margarin, 1 dl socker och salt. Skal, kärna ur och klyfta äpplena. Tärna nektarinerna och lägg i smord pajform.

206351-96

Strö över ½ dl socker och fördela smuldegen över frukterna. Grädda i nedre delen 30-32 minuter.
Servera den varma pajen med härlig vaniljsås.

Paprikafylld köttfärslimpa

Till 4 port behövs:

3 skivor formbröd
2 dl mjölk
500g köttfärs
1 ägg
1 msk riven lök
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
valfrismaksättning vi hade timjan och oregano
200g inlagd paprika
3 msk hackad persilja

Sätt ugnen på 200 grader.
Smula brödet (ej kanterna) och häll över mjölken. Låt stå och dra ihop sig ca 5 minuter. Blanda ihop köttfärsen med ägg, lök, vitlök och kryddor.
Gör till limpa och fyll med paprika och persilja.

image93

Sedan är det bara till att sätta in limpan i ugnen i ca 40 minuter.

image94

Till detta åt vi kokt potatis, svampsås med stora bitar färska champinjoner och lite sommargrönsaker.

image95

Kvällsmacka




206351-92

Knäckebröd med philadelphiaost, smulad fetaost och inlagd paprika. Mums!

Örtstekt fisk

Fisk äts det inte så ofta i den här familjen. Det beror inte på att vi inte gillar det utan att jag/vi är så dålig på att veta vad jag ska göra med den. Fisk med ben i går bort eftersom sambon inte äter det=)

Här är en variation som äts här hemma:

300g vit fisk
2 msk ströbröd
2 msk riven parmesan
salt och peppar
1 msk hackad persilja
1 msk hackad dragon
1 uppvispat ägg

206351-90

Till detta lite kokt nypotatis och romsås.

206351-91

I vårt köksfönster

I vårt köksfönster lurar denna lilla tomtplanta som har små delikatesser till tomater. Fin köksdekoration och goda små tomater, det är som två flugor i en smäll =)

206351-89

Grillad kassler med vitlöksost

206351-88

Vi grillade lite tjockare skivor kassler och sedan klickade vi på lite vitlöksost, tror det var cantadou? Till detta lite ugnsbakade potatisar, morötter, palsternackor.

Frittata

206351-84

Man tager vad man haver hemma. I detta fall chorizokorv, paprika och lök. Till detta en sallad och lite keso.

Kräftvårrullar

Har aldrig testat att göra egna vårrullar innan så detta var lite av ett projekt. Men att hitta frysta vårrulleark var inte så svårt som man kan tro. Hittade dem i en asiatisk affär som ligger nästan runt hörnet där vi bor.

Här kommer receptet och lite bilder:

Detta behövs till ca 16st:

32 vårrulleark (12 cm x 12 cm)
1 lite purjolök
1 vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
1 burk kräftstjärtar (á 350g)
2 msk sweet chilisås
2 tsk riven ingefära
1 tsk rivet limeskal

pensling:
1 äggvita
sesamfrön

tillbehör:
sweet chilisås

Tina arken. Finstrimla prujolöken och itlöken och frås i olja. Låt svalna. Låt kräftorna rinna av och grivhacka dem. Blanda med purjofräset, sweet chilisåsen, ingefäran och limen.

206351-85

Fördela fyllningen  på dubbla ark. Vik in långsidorna och rulla ihop. Täck arken med fuktig handduk så de ej torkar.

206351-86

Därefter ska de penslas och sedan strör man på lite sesamfrön på toppen. Vi gräddade dem i ugn i 225 grader i övre delen 6-8 min.

206351-87

De blev så där härligt gyllenbruna och knastriga och inte lika feta som om man skulle friterat dem. Smakerna var väldigt asiatiska nästa gång ska vi testa med lite andra ingredienser. Hur som helst blev resultatet riktigt lyckat. Vi åt vårrullarna tillsammans med wokade grönsaker och nudlar.

Ännu mer födelsedagsfirande - Smörgåstårta

Denna tårta var improviserad så jag får se om jag kommer ihåg ingredienserna=)

Fyllning 1:

200g kycklingfilé, strimlad
100g champinjoner, finhackade
100g mjukost med bacon
1 dl kesella
2 msk chilisås

Fyllning 2:

500g mimosasallad
1 paprika, tärnad

Toppkräm:

2 dl kesella
1½ dl färskost

206351-83

Garneringen består av sallad som vi täckt sidorna med, tomat, gurka, pastrami och sharonfrukt (ej morot=))

Mer födelsedagsfirande - Smörgåstårta

Skriver bara vad fyllningen består av resten vet ni själva hur ni gör =)

Fyllning 1 :

150g rostbiff, strimlad
4 salladslökar, skivade
250g kesella
1 dl creme fraiche
3 msk riven pepparot
½ dl persilja finstrimlad

Fyllning 2 :

1 kruka gräslök, klippt
1 orange paprika, tärnad
1 röd paprika, tärnad
100 g pastrami, strimlad
1 dl vispgrädde, vispad
200g färskost
½ dl majonnäs

Toppkräm (den du brer ovanpå och på sidorna) :

1 ask krasse
250g kesella
1 dl creme fraiche



Garnering:

Gör som Du vill, använd fantasin. Vi använde chilipastrami, sotarrökt skinka, melon, physalis och mango. På sidorna har vi satt fast tärnade paprikor i olika färger (2st). 

Så här såg resultatet ut:

206351-82
RSS 2.0