Räkmacka

Bröd, sallad, creme fraiche, pepparrot, dill, avokado, citron, salladslök och räkor.
 
 
 

Svampsoppa

Till 2 portioner:
 
500g champinjoner
1  schalottenlökar,
1 klyfta vitlök,
en klick smör
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1,5 dl grädde
0,5 dl vatten
1 msk balsamicovinäger
1 msk kinesisk soja
timjan
 
Tillbehör:
Varm macka (4 skivor bröd, tunna skivor kalkon, dijonsenap, cheddar)

Hacka lök och vitlök. Fräs i en klick smör i en kastrull. Grovhacka svampen och lägg ner i lökhacket. Strö över lite vetemjöl. Rör om. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Blanda ner grädde, vatten, soja och balsamico.
 
Låt  koka upp och sjud sedan i 10 minuter. Hacla timjan och strö över. Smaka av med salt och peppar.
 
Smöra bröden. Lägg en skiva skinka på varje och bred på senap. Lägg på en ostskiva på varje. Lägg ihop brödskivorna och tryck till. Hetta upp en stekpanna och stek brödet. Tryck gärna ihop bröden ordetnligt. Vänd mackan efter ca 3 minuter. När brödet fått fin färg och osten börjat smälta är de klar. Skär varje del i två delar. Servera tillsammans med soppan.
 
 
 
 
 

Tonfisksallad

Till 1 portion:

sallad
gurka
avokado
tonfisk
kokt ägg
3 msk creme fraiche
1 tsk majonnäs
1 msk chilisås
salt, peppar

timjan

Koka äggen löskokta. Blanda till dressingen.

Blanda sallad, avokado och tonfisk. Lägg upp på en tallrik. Skala ägget och skär  i två halvor som du lägger på salladstalriken. Klicka på dressingen. Garnera med en kvist timjan.

 
 
 
 
 

Fläskfilé med potatissallad

Det här behöver du : 
ca 500g fläskfile
ca 600 g potatis
2 dl creme fraiche (paprika&chili)
1 purjolök el. 2-3 salladslök
1 paprika
tomater
sallad
persilja
örtsalt

GÖR SÅHÄR :
Koka potatisen i saltat vatten. Ställ undan o låt svalna. Skär potatisen i mindre bitar.

Ansa fläksfilén. Krydda med salt, peppar och chilipeppar. Stek runt om så den får färg. Låt sedan gå klart i ugnen. Ta ut och låt den vila. Slär sedan i skivor.

Krydda potatisen med örtsalt. Hacka persiljan och strö över potatisen. Servera med creme fraiche, sallad, hackad, purjo, paprika och tomat.

 

 

Pastasås med kassler

Till 4 portioner:
 
500 g kassler
1 gul lök
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 dl mjölk
2 dl cremé fraiche(parmesan/vitlök)
1 paprika
rucolasallad
svartpeppar, salt och cayennepeppar
4 portioner pasta

GÖR SÅHÄR :
Koka pastan nästan klar.

Skär kasslerna i stavar. Stek i en klick smör. Hacka lök och purjolök. Pressa vitlöken. Strimla paprikan. Lägg i kasslerfräset. Efter en stund slås mjölk och creme fraiche på. Låt puttra ihop sig och smaka av med salt, peppar och cayenne.

Blanda i pastan tillsammans med ruccola.

 

 

 

 

Kräftstjärtssallad

Till 2 portioner:
 
en burk kräftstjärtar
sallad
gurka
en liten rödlök
tomat
gurka
50 g fetaost
en bunt sparris
1 dl gräddfil
2 msk stenbitsrom
 
Blanda kräftstjärtar, sallad, hackad gurka, tomat, rödlök och smulad fetaost. Koka sparrisen lätt.
Serva med gräddfil blandat med stenbitsrom, salt och citronpeppar.
 
 
 
 
 

Köttbullar i tomatsås

Till 4 portioner:

 

500g nötfärs

1 ägg

persilja

torkad timjan

1 riven vitlöksklyfta

4 hackade soltorkade tomater

3 dl färdig tomatsås

 4 dl kokt ris

 

Blanda färsen med ägg, soltrorkad tomat, vitlök, hackad persilja, torkad timjan, salt och peppar . Forma rätt stora köttbullar. Bryn i olja. Häll över tomatsåsen och låt allt puttra ett par min.

Servera med ris och hackad persilja.

 

 

 

 

Räkpasta

Till 4 portioner:
 
2 vitlöksklyftor

200 g Philadelphiaost, sweet chili
1 dl grädde

1 dl vitt vin

timjan
purjolök
400 g skalade räkor

pasta
 
Koka pasta. Hacka vitlöken och purjolök och fräs i olivolja. Tillsätt philadelphiaost och grädde. Låt såsen koka ihop i någon minut. Tills vitt vin och torkad timjan.
Avsluta med att röra ner räkorna som bara ska bli varma. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med pastan och servera.
 
 
 
RSS 2.0