Grön sås

 Till en bit kycklingfilé serverades denna vårinspirerade sås.
 
Mixa färsk basilika, rucola, vitlök och en burk creme fraiche. Servera tillsammans med kyckling, sallad och potatis.
 
 
 

Fetaostsallad

 

 

Vattenmelon, fetaost och gurka. Mer behövs inte för min del :)

Vildsvinsbolognese


600 g vildsvinsfärs
2 schalottenlökar

100 g skogschampinjoner
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
1 burk krossade tomater
2 msk viltfond
1 msk hackad rosmarin

1 ask cantadou med kantarellsmak
västerbottenost

Börja med att finhacka lök. Skiva moroten och svampen. Fräs i en klick smör Tillsätt färsen.

Krydda rosmarin, salt och lite peppar.  Tillsätt tomatkross och fond. Låt puttra några minuter under omrörning. Smält ner kantarellosten. Låt puttra ihop på svag värme.

Servera med pasta och toppa med riven Västerbottenost.

 

 

 
 

Bräckt kassler med stuvning

 
 
Istället för potatis blev det en vit stuvning blandat med morötter och blomkål.

Mini cheesecake med lime

 

Mättande sallad

 

Till 2 portioner

 

1 ägg

1 röd lök

1 burk kikärter

1 avokado

1 förpackning fetaost

gurka

Rucola

 

Dressing:

1 msk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

Peppar

 

 

Räkpasta

 

 

Testade ABBAS middagsklart som är en färdig sås där det bara är att tillsätta räkor. Jag piffade upp med att blanda i lite chili och paprika.

Chili con carne

500 g nötfärs

1 tetra blandade bönor

400 g kidneybönor

400 g tomatkross

1 msk chilisås

2 paprikor

1 burk majs

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

2 tsk paprikapulver

1 tsk chilipulver

1 köttbuljongtärning

Stek upp färsen i en stekpanna. När den är färdig, lägg över i en stor kastrull. Hacka gul lök, vitlök och paprika i små bitar. Stek i lite olja i stekpannan ca 5 minuter. Blanda med färsen. Rör även ner vita bönor, kidneybönor, majs, chilisås, krossade tomater, tomatpuré, paprikapulver, salt och buljongtärning. Låt allt puttra ca 20 minuter på låg värme.
 
 
 

Stuvad vitkål

400g vitkål

2msk smör

3msk vetemjöl

5dl mjölk

1 tsk senap

Skär vitkålen i mindre bitar. Stek i smöret. Strö över mjöl och rör om. Späd med mjölken och låt allt koka upp under omrörning. Krydda med senap, salt och vitpeppar. Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 15 min.

Servera med stekt korv, senap och knäckebröd.

 

 

Lunch

Ett enkel tunnbröd med mjukost. Till detta några överblivna grönsaker (rädisa, paprika, gurka) och en räkröra bestående av creme fraiche, räkor, dill och finhackad rödlök.
 
 
 

Sallad med räkor

200g skalade räkor

sallad

1 paprika

½ gurka

2 dl couscous

2 msk pesto

1 dl solroskärnor

Krutonger

Koka couscousen enligt instruktionerna på paketet. När den är färdig, blanda med pesto. 2. Skiva gurka och strimla paprikan.. Blanda med sallad, räkor, solroskärnor och couscous. Toppa med brödkrutonger.

 

 

 

RSS 2.0