Stekt fisk med stuvad spenat och tomatsallad

 

Äppeldrink

 

1 del Absolut Citron
Äppeljuice (Brämhults färskpressade)



Bygg på is i ett highball glas. Dekorera med en äppelskiva på kanten.

Päronmos

 

Här kommer ett tips på en enkel efterätt.

 

4 portioner

4 stora saftiga päron (ex Anjou)

¾ dl råsocker

1 kr vaniljsocker

Mjölk

START (eller granola)

 

Skala, kärna ur och grovhacka päronen.

Häll råsocker och vaniljsocker i en kastrull och låt smälta på låg värme.

Häll i päronbitarna och låt koka ihop till grovt mos, ca 10 min.

 

 

 

Häll upp i glas och häll på mjölk. Strö över START för att få lite krisp. Jag använde START med hasselnötter.

Fläskfilépasta

Denna pasta är en favorit här hemma och går rätt så snabbt att slänga ihop. Jag har inget recept utan gör den på ren improvisation.

 

Jag brukar skiva fläskfilé och banka ut skivorna, sedan steka dem så de får färg. Salta och peppra under stekningen. Därefter hälls en burk creme fraiche med smak av kantarell och konjak i. Vid sidan av steks kantareller som sedan blandas i såsen. Eventuell späds såsen med lite grädde, mjölk eller vatten.

 

 
Till detta serveras oftast tagliatelle och lite sockerärtor.  Man får inte glömma att toppa med riven parmesan. :)

Fläskpannkaka

 

Till 4 personer behövs:

250 g rökt sidfläsk /bacon

3 ägg

6 dl mjölk

2 ½ dl vetemjöl

½ tsk salt

 

Sätt ugnen på 250 grader. Tärna fläsket och lägg det i en långpanna. Stek i ugnen ca 10 min.

 

Vispa upp äggen. Tillsätt hälften av mjölken och mjölet och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och saltet. Häll smeten i långpannan och grädda i 20 min.

 

 

Servera med lingonsylt och råkost (vitkål, morot och äpple)

Fläskfile med rostad potatis och vitlökssås

 
 
Här kommer ett tips på en superenkel sås. Bara till att värma en burk creme fraiche gourmet med smaken rostad vitlök och timjan. Denna sås serverades till fläskfile och timjansrostade potatis.
RSS 2.0