Kolakakor

Ca 40 st

 

100 g smör

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 msk ljus sirap

2 ½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

 

Sätt ugnen på 175 grader.

 

Rör smör och socker poröst

Blanda ner vaniljsocker och sirap. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Arbeta snabbt samman till en deg. Dela degen i tre delar och rulla ut till längder som är lika långa som plåten. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna.

 

Grädda i 10-12 minuter. Skär längderna medan de fortfarande är varma i snedställda bitar.

 

Svamprisotto

Svampen i detta recept kan man variera beroende på vad man har tillgång till.

Till 4 port:

1 finhackad gul lök

1 msk olivolja

2 ½ dl arborioris

8 dl grönsaksbuljong

200 g skogschampinjoner

1 msk smör

1 dl riven parmesan

Hackad persilja

 

Fräs löken i oljan utan att den tar färg. Tillsätt rister och låt fräsa med. Häll över ca 5 dl grönsaksbuljong. Låt vätskan koka in och späd efter hand tills riset är mjukt (ca 25 min). Stek svampen  och tillsätt i riset tillsammans med smör och ost. Strö över persiljan.

 

 
Till risotton serverades en perfekt stekt ryggbiff :)

Makrill-macka

 
Mumsig lunch-macka med makrill i tomatsås, ärtskott och körsbärstomater.

Tunnbrödsrulle med lax

 
 
Tunnbrödsrulle med kallrökt lax, Philadelphia pepparot, avokado och ruccola.

Panerad fisk med varm potatissallad

Hittade inspiration till denna rätt från en tidning från ICA. Känns kanske lite somrigt men gott var det!
 
 
Till detta serveradesen klick remouladsås.

Pepparbiffar med potatisform

Till lördagsbiffen blev det gratinerat potatismos. För att få fin färg på moset så tillsätts en äggula. Moset smaksattes med vitpeppar, salt och klippt gräslök.

 

 

Till detta serverades en pepparsås och brynta skogschampinjoner. 

RSS 2.0