Kasslerpytt

I brist på inspiration blev det en pytt på lite vissna rotfrukter (potatis, palsternacka, kålrot och rotselleri) och strimlad kassler. Hackade även ner en röd chili.

 

 

Frukostinspiration

 

 

 
 

Knäckebröd med leverpastej och gurka. Serveras med tomater och skål med kvarg och tinad bär.

Lax med citronbroccoli

 

Till 2 portioner behövs:

250 g broccoli

1 tunt skivad schalottenlök

2 msk pressad citronsaft

2 bitar lax

Dill

Keso

 

Hacka dillen och klappa på laxen tillsammans med citronpeppar. Dela broccolin och koka i ca 3 minuter. Tillaga laxen i ugnen i ca 10 minuter.

Blanda broccoli, citronsaft och schalottenlök. Servera tillsammans med laxen och en klick smaksatt keso.

 

 

Fläskfilé med ugnspotatis

Till detta recept behövs:

1 fläskfilé

Färsk rosmarin

1 vitlöksklyfta

600 g delikatesspotatis

Haricots verts

Körsbärstomater

 

Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen och halvera. Lägg på en plåt och strö över olivolja, hackad rosmarin, salt och peppar. Baka i ugnen i ca 15 minuter.

 

Putsa fläskfilen och krydda med vitlök och rosmarin. Stek i en stekpanna så köttet för en fin yta. Låt köttet sedan gå klart i ugnen. Vispa ur pannan och gör en skysås.

 

Servera kött, potatis, kokta haricots verts, körsbärstomater och skysås.

 

 

Biffar med parmesandressing

 

Lite annorlunda sätt att servera de vardagliga köttfärsbiffarna.

 

Till 4 port:

 

3 morötter

1 stor potatis

1 bit rotselleri

2 msk riven parmesan

2 tsk vitvinsvinäger

2 tsk dijonsenap

2 dl turkisk yoghurt

500 g nötfärs

1 ägg

2 msk hackad färsk basilika

Rucolasallad (eller annan sallad om man vill)

 

Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta morot, potatis och rotselleri i lagom stora bitar. Lägg i en form och ringla över olivolja, krydda med salt och peppar. Ugnsbaka tills de blir lagom mjuka.

 

Blanda färs, basilika, ägg och salt och peppar. Forma biffar som du steker i lite olivolja i ca 6 min/sida.

Rör ihop yoghurt, vitvinsvinäger, senap och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

 

Lägg salladen på ett fat och lägg över rotfrukterna och biffarna. Servera med parmesansdressingen.

 

 
RSS 2.0