Fiskwallenbergare
Till 4 portioner:
400 g torskfilé
2 äggulor
1/2 kruka dill
2 msk potatismjöl
1 1/2 dl mjölk
500 g mjölig potatis
500 g morötter
2 äggulor
1/2 kruka dill
2 msk potatismjöl
1 1/2 dl mjölk
500 g mjölig potatis
500 g morötter
2 dl mjölk
1 msk smör3 msk riven pepparrot
150 g sockerärter
150 g sockerärter
Skala potatis och morot och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet och mosa med en stöt direkt i kastrullen. Späd med mjölken och rör ner smöret. Smaka av med salt och peppar.
Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, äggulor, dill, mjöl och mjölk till en färs. Forma färsen till 12 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 3–4 minuter på varje sida. Strö över riven pepparrot. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten 1-2 min.
Kommentarer
Trackback