Kycklingbullar med rödkålssallad
Till 4 portioner:
400 g kycklingfärs
1½ dl matlagningsgrädde
½ dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
100 g rödkål
2 dl crème fraiche
2 msk färsk, riven pepparrot
1 dl grovrivet äpplen
1 tsk honung
2 krm salt
2 msk hackad persilja
tunnbröd
salladsblad
1½ dl matlagningsgrädde
½ dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
100 g rödkål
2 dl crème fraiche
2 msk färsk, riven pepparrot
1 dl grovrivet äpplen
1 tsk honung
2 krm salt
2 msk hackad persilja
tunnbröd
salladsblad
Blanda grädde och ströbröd och låt svälla 5-10 min. Rör ner färs, salt och peppar. Forma till små köttbullar och stek dem på medelvärme i smör 3-5 min. Strimla kålen fint och blanda med crème fraiche och övriga ingredienser. Fördela salladsblad, kycklingköttbullar, rödkålssallad på tunnbröden.


Kommentarer
Trackback