Hamburgare med paprikasås
Till 4 portioner:
3 bakpotatisar
2 msk olivolja
salt och peppar
500 g nötfärs
2 msk olivolja
salt och peppar
500 g nötfärs
1 paket bacon
färsk ananas
cheddarost
Paprikasås
2 dl matyoghurt2–3 msk ajvar relish
Till servering
hamburgerbrödsallad
skivade tomater
skivad rödlök
Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor. Lägg potatis i en långpanna, salta och ringla över olja. Stek 20–30 minuter mitt i ugnen tills potatisklyftorna blivit mjuka och fått fin färg.
Blanda färsen med salt och peppar. Forma till biffar, platta ut ordentligt. Stek dem i smör cirka 2 minuter per sida. Skiva anansen och lägg på en skiva på varje biff. Täck med en skiva cheddarost och låt smälta på eftervärme.
Stek baconen knaprigt.
Blanda såsen och grilla bröden.
Servera de nystekta hamburgarna med bröd, sallad, tomat,

rödlök och paprikasåsen. Servera de ugnsstekta potatisklyftorna till.

Kommentarer
Trackback