Kalkonfilé med rostad blomkål

600 g kalkonfile
persillade
saft från ½ citron
2 msk oregano
1 smör
1 blomkålshuvud, ca 600 g
1 dl riven gruyère
 
Sätt ugnen på 200°.
Bryt små klasar av blomkålen. Lägg dem i en ugnsform, strö över lite salt och ringla över lite olivolja. Rosta blomkålen mitt i ugnen tills den är mjuk och gyllenbrun, cirka 20 minuter. Strö ost på den varma blom­kålen och håll varmt.
Putsa filéerna och krydda med persillade. Pressa  över citron och gnid in det i filéerna tillsammans med oregano, salt och peppar.
Bryn köttet runtom i en stekpanna. Ös det med fettet. Lägg köttet i en ugnsform, sätt i en stektermometer och stek köttet färdigt i ugnen. Servera med blomkål och grönsaker.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0