Kalkonfilé med rostad blomkål
600 g kalkonfile
persillade
saft från ½ citron
2 msk oregano
1 smör
persillade
saft från ½ citron
2 msk oregano
1 smör
1 blomkålshuvud, ca 600 g
1 dl riven gruyère
1 dl riven gruyère
Sätt ugnen på 200°.
Bryt små klasar av blomkålen. Lägg dem i en ugnsform, strö över lite salt och ringla över lite olivolja. Rosta blomkålen mitt i ugnen tills den är mjuk och gyllenbrun, cirka 20 minuter. Strö ost på den varma blomkålen och håll varmt.
Bryt små klasar av blomkålen. Lägg dem i en ugnsform, strö över lite salt och ringla över lite olivolja. Rosta blomkålen mitt i ugnen tills den är mjuk och gyllenbrun, cirka 20 minuter. Strö ost på den varma blomkålen och håll varmt.
Putsa filéerna och krydda med persillade. Pressa över citron och gnid in det i filéerna tillsammans med oregano, salt och peppar.
Bryn köttet runtom i en stekpanna. Ös det med fettet. Lägg köttet i en ugnsform, sätt i en stektermometer och stek köttet färdigt i ugnen. Servera med blomkål och grönsaker.
Bryn köttet runtom i en stekpanna. Ös det med fettet. Lägg köttet i en ugnsform, sätt i en stektermometer och stek köttet färdigt i ugnen. Servera med blomkål och grönsaker.


Kommentarer
Trackback