Falukorv i ugn
Till 4 portioner:
400 g falukorv
½ dl senap
½ dl senap
ketchup
2 dl riven ost gratäng
250 g körsbärstomater
800 g potatis
2½ dl mjölk
25 g Smör
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl riven ost gratäng
250 g körsbärstomater
800 g potatis
2½ dl mjölk
25 g Smör
1 tsk salt
1 krm peppar
broccoli
Sätt ugnen på 175°. Skär skåror i falukorven utan att skära igenom helt. Lägg korven i en ugnssäker form. Klicka ca 1 tsk senap och ketchup i varje skåra. Strö osten över korven, dela tomaterna på hälften och lägg i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull 10-15 min. Häll av vattnet och mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och smöret och rör ner i potatisen. Smaka av med salt och peppar. Rör moset luftigt.
Servera med kokt broccoli.


Kommentarer
Trackback