Fläskytterfilé med ajvar
Till 4 portioner behövs:
800 g potatis
600 g fläskyterfilé
1 paprika
1 gul lök
2 1/2 dl vatten
1 buljongtärning
200 gram Ajvar relish stark,
2 1/2 dl mjölk
1 msk maizena
1 vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 175 grader. Klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Putsa köttet och skär i skivor. Salta och peppra köttet och stek på båda sidorna tills köttet fått fin färg. Skär paprika i bitar. Hacka löken. Lägg över potatisen.
Lös upp den buljongtärningen i vattnet i en kastrull och blanda med ajvar relish, mjök, pressad vitlök och paprikapulver. Låt koka upp och rör i maizena. Häll över kött, paprika, potatis och lök i ugnsformen. Sätt in i ugn i cirka 40 minuter.


Kommentarer
Trackback