Italienska köttbullar
Till 4 portioner:
500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk kapris
3 msk ströbröd
1 dl grädde
1 ägg
2 msk tomatpuré
2 burkar finkrossade tomater
1 dl vitt vin
2 msk hackad persilja
spagetti
parmesan
Skala och finhacka lök, vitlök och kapris. Fräs i olivolja tills löken är mjuk. Blanda ströbröd och grädde. Låt stå och svälla i 5 minuter. Blanda ner färs, lökfräst och ägg. Krydda med salt och peppar. Forma lite större köttbullar. Stek köttbullarna i olja. Ta upp och fräs tomatpuren. Tillsätt de krossade tomaterna och vin. Låt koka ihop i ca 20 minuter under lock. Lägg köttbullarna. Småputtra i 10 minuter. Strö över persilja.
Servera med spagetti och riven parmesan.


Kommentarer
Trackback