Paj
Här kommer ett recept på en paj, som inte är en paj :) Jag brukar göra mina pajer utan pajskal så egentligen kan det kanske inte kallas paj utan mer som en ugnsomelett.
Till en pajform:
2 dl crème fraiche med smak av fetaost och soltorkade tomater
1 dl matlagningsgrädde
10 soltorkade tomater
1 rödlök
3 ägg
Salt, peppar och basilika
2 dl riven ost
100 g rökt skinka
Oliver (urkärnade)
Strimla skinkan och de soltorkade tomaterna. Fräs i olivolja i en panna. Hacka rödlöken rätt så grovt.
Blanda ihop crème fraiche och mjölk. Knäck i äggen och blanda runt. Smaksätt med salt, peppar och basilika.
Riv osten. Blanda i osten, löken och skinkblandningen i smeten. Häll i en form och strö över oliverna.
Grädda i 30 minuter i 225 grader.
Servera med en god sallad.

Paj
Här kommer ett recept på en paj, som inte är en paj :) Jag brukar göra mina pajer utan pajskal så egentligen kan det kanske inte kallas paj utan mer som en ugnsomelett.
Till en pajform:
2 dl crème fraiche med smak av fetaost och soltorkade tomater
1 dl matlagningsgrädde
10 soltorkade tomater
1 rödlök
3 ägg
Salt, peppar och basilika
2 dl riven ost
100 g rökt skinka
Oliver (urkärnade)
Strimla skinkan och de soltorkade tomaterna. Fräs i olivolja i en panna. Hacka rödlöken rätt så grovt.
Blanda ihop crème fraiche och mjölk. Knäck i äggen och blanda runt. Smaksätt med salt, peppar och basilika.
Riv osten. Blanda i osten, löken och skinkblandningen i smeten. Häll i en form och strö över oliverna.
Grädda i 30 minuter i 225 grader.
Servera med en god sallad.
