Järpar med potatissallad
4 portioner:
1/4 dl havregryn
1 dl vatten
500 g nötfärs
salt, peppar och oregano
persilja
1 ägg
2 vitlöksklyftor
4 snackpaprikor
3/4 dl olivolja
1/2 dl vit balsamvinäger
gräslök
800 g färskpotatis
rädisor
150 g fetaost
sallad
Låt havregrynen svälla i vattnet i ca 10 minuter. Blanda i färs, salt, peppar, oregano, hackad persilja, ägg och pressad vitlök. Rör till jämn smet. Forma järpar. Grilla eller stek i panna.
Pensla paprikorna med lite olja och grilla på grill eller i grillpanna.
Skrubba potatisen och koka mjuk. Blanda olivolja, balsamvinäger, salt, peppar och hackad gräslök. Häll över potatisen och smula över fetaost. Rör i halverade rädisor.
Servera biffar, potatissallad, paprika och sallad.


Kommentarer
Trackback