Kycklinglåda
-
Till 4 portioner behövs:800 g potatismjölksmör600 g kycklingfilépaprikapulver, salt, peppar2 st Paprikor,200 g färskost2,5dl lMatlagningsgrädde1 msk kycklingfond1 tsk sambal oelek1 msk chilisås2 dl riven ostsparrissallad
Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatis.
Dela kycklingfiléerna i bitar och stek smör. Krydda med salt, peppar och paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form. Finhacka paprikan och lägg över kycklingen.
Blanda färskost, matlagningsgrädde, fond, sambal, chilisås, paprikapulver, salt och peppar i en kastrull och koka upp.
Häll den varma såsen över kycklingen och strö över osten. Gratinera i ugn ca 20 minuter. Koka upp vatten och blanchera sparrisen.
När potatisen är färdig rör till mos med smör och mjölk. Smaksätt med salt och vitpeppar. Servera tillsammans med kokt sparris och sallad.

.

Kommentarer
Trackback