Fylld paprika
Till 2 portioner behövs:
2 paprikor
1 schalottenlök
1 selleristjälk
150g champinjoner
150 g kassler
1 burk majs
örter, exempelvis basilika eller timjan
1 dl riven ost
Sås:
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk chilisås
1 msk hackad rödlök
1 pressad vitlök
1-2 krm sambal oelek
Gör så här:
Skär av ett lock på paprikorna så du kan fylla dem. Ta väck de vita hinnorna och kärnorna. Ett tips är att skära av lite av botten med så de kan stå stabilt. Dock inte för mkt så fyllningen rinner ut.
Hacka schalottenlöken. Ansa och tärna sellerin. Tärna svamp och kassler. Tillsätt majs, örter och ost. Fyll paprikorna med fyllningen

Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
Under tiden kan såsen röras ihop, Servera såsen eventuellt i små portionsskålar, en till varje tallrik.

Detta serverades tillsammans med ris.
2 paprikor
1 schalottenlök
1 selleristjälk
150g champinjoner
150 g kassler
1 burk majs
örter, exempelvis basilika eller timjan
1 dl riven ost
Sås:
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk chilisås
1 msk hackad rödlök
1 pressad vitlök
1-2 krm sambal oelek
Gör så här:
Skär av ett lock på paprikorna så du kan fylla dem. Ta väck de vita hinnorna och kärnorna. Ett tips är att skära av lite av botten med så de kan stå stabilt. Dock inte för mkt så fyllningen rinner ut.
Hacka schalottenlöken. Ansa och tärna sellerin. Tärna svamp och kassler. Tillsätt majs, örter och ost. Fyll paprikorna med fyllningen

Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
Under tiden kan såsen röras ihop, Servera såsen eventuellt i små portionsskålar, en till varje tallrik.

Detta serverades tillsammans med ris.

Kommentarer
Karin
Du milde vilka innehållsrika paprikor. De ser ut att vara riktigt stora. Jag köpte 3 stycken idag. De var små. Inte mycket plats för någon god fyllning i dom inte.
Maja
Karin: Ja, dessa jag köpte var enorma:)
Mikaela
Fyllde paprikor är bland det bästa som finns :)
Trackback