Kyckling och svampgratäng
Detta behövs:
4-6 portioner potatismos med äggula
ca 500g kyckling
salt, peppar
200g svamp (jag använde egenplockade trattisar)
1 dl buljong
3 dl grädde
2 msk vetemjöl
persilja
Tillred potatismoset och spritsa i en smord form. Dela kycklingfiléerna i lite mindre bitar. Krydda och stek runt om i panna. Stek svampen i smör så vätskan dunstar. Krydda och tillsätt buljong och grädde. Låt puttra samman och rör sedan ner vetemjölet utblandat i lite vatten. Koka ytterligare några minuter. Lägg kycklingen i formen och häll över såsen. Sätt in i ugnen i 225 grader i 15-20 min. Strö över persiljan
4-6 portioner potatismos med äggula
ca 500g kyckling
salt, peppar
200g svamp (jag använde egenplockade trattisar)
1 dl buljong
3 dl grädde
2 msk vetemjöl
persilja
Tillred potatismoset och spritsa i en smord form. Dela kycklingfiléerna i lite mindre bitar. Krydda och stek runt om i panna. Stek svampen i smör så vätskan dunstar. Krydda och tillsätt buljong och grädde. Låt puttra samman och rör sedan ner vetemjölet utblandat i lite vatten. Koka ytterligare några minuter. Lägg kycklingen i formen och häll över såsen. Sätt in i ugnen i 225 grader i 15-20 min. Strö över persiljan

Jag råkade ta en för liten form så i slutet bubblade den goda såsen över..

Kommentarer
sofia
Va gott, gratänger har jag haft lite svårt för men det där ser lockande ut minst sagt!
Karin
Jag har totalt glömt bort att använda den svamp jag plockade i höstas. Det får bli en ändring på det framöver. Svampstuvning är ju så gott att servera till de flesta maträtter.
Maja
Sofia: Gratänger, det som är så gott ;)
Karin: Ja jag brukar också glömma all svamp jag plockar, ska bli bättre på att använda den, den är ju så god..
Trackback