Kyckling och svampgratäng




Detta behövs:

4-6 portioner potatismos med äggula
ca 500g kyckling
salt, peppar
200g svamp (jag använde egenplockade trattisar)
1 dl buljong
3 dl grädde
2 msk vetemjöl
persilja

Tillred potatismoset och spritsa i en smord form. Dela kycklingfiléerna i lite mindre bitar. Krydda och stek runt om i panna. Stek svampen i smör så vätskan dunstar. Krydda och tillsätt buljong och grädde. Låt puttra samman och rör sedan ner vetemjölet utblandat i lite vatten. Koka ytterligare några minuter. Lägg kycklingen i formen och häll över såsen. Sätt in i ugnen i 225 grader i 15-20 min. Strö över persiljan

image241

Jag råkade ta en för liten form så i slutet bubblade den goda såsen över..


Kommentarer
sofia

Va gott, gratänger har jag haft lite svårt för men det där ser lockande ut minst sagt!

2008-04-02 @ 20:14:15
URL: http://dagensmat.blogg.se
Karin

Jag har totalt glömt bort att använda den svamp jag plockade i höstas. Det får bli en ändring på det framöver. Svampstuvning är ju så gott att servera till de flesta maträtter.

2008-04-02 @ 22:05:20
URL: http://favoritrecept.blogspot.com
Maja

Sofia: Gratänger, det som är så gott ;)

Karin: Ja jag brukar också glömma all svamp jag plockar, ska bli bättre på att använda den, den är ju så god..

2008-04-03 @ 17:30:49
URL: http://matgladje.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0