Ångad torskfilé på spenatbädd
Till 2 personer behövs:
½ pkt djupfryst bladspenat
½ gul lök
1 1/4 dl mjölk
½ msk vetemjöl
salt, peppar, citronpeppar
1 burk majs
300g fiskfilé
1 tomat
½ dl hackad dill och persilja
Tina spenaten och krama ur vätskan. Skär i mindre bitar. Finhacka löken och fräs. Tillsätt spenaten och fräs några minuter. Vispa samman mjölk och mjöl och rör ner i spenaten. Koka upp och rör hela tiden. Krydda efter smak och tycke. Låt majsen rinna av. Skär fisken i bitar. Tärna tomaten och blanda med dill och persilja. Bred majsen på spenaten och lägg fisken därpå. Krydda. Lägg tomat, dill och persilja överst och sjud under lock i 10-15 minuter

Härliga färger blev det - grönr, rött och gult =)
½ pkt djupfryst bladspenat
½ gul lök
1 1/4 dl mjölk
½ msk vetemjöl
salt, peppar, citronpeppar
1 burk majs
300g fiskfilé
1 tomat
½ dl hackad dill och persilja
Tina spenaten och krama ur vätskan. Skär i mindre bitar. Finhacka löken och fräs. Tillsätt spenaten och fräs några minuter. Vispa samman mjölk och mjöl och rör ner i spenaten. Koka upp och rör hela tiden. Krydda efter smak och tycke. Låt majsen rinna av. Skär fisken i bitar. Tärna tomaten och blanda med dill och persilja. Bred majsen på spenaten och lägg fisken därpå. Krydda. Lägg tomat, dill och persilja överst och sjud under lock i 10-15 minuter

Härliga färger blev det - grönr, rött och gult =)

Kommentarer
sofia
Mmmm vad gott, massor med färger är grejen, ser mycket godare ut då :) spenat och fisk är så gott!
Maja
Sofia: Färgerna gör mkt för aptiten=)
Trackback