Ostgratinerade räkcrêpes
Till 4 portioner behövs:
Pannkakor:
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
3+3 dl mjölk
3 ägg
½ dl smör & rapsolja
Fyllning;
1 msk smör
3 msk vetemjöl
1½ dl fiskbuljong
1½ dl grädde
salt, vitpeppar
2 msk dill
250g skalade räkor
2 dl ost
Pannkakor:
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
3+3 dl mjölk
3 ägg
½ dl smör & rapsolja
Fyllning;
1 msk smör
3 msk vetemjöl
1½ dl fiskbuljong
1½ dl grädde
salt, vitpeppar
2 msk dill
250g skalade räkor
2 dl ost
- Vispa ihop mjöl, salt och 3 dl mjölk till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken och tillsätt äggen samt smör och rapsolja. Låt stå i 10 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll 3/4 dl smet och grädda i liten panna.
- Börja med fyllningen. Smält smör i kastrull och rör ner mjölet. Späd med buljong och grädde, lite i taget under ständig omrörning.
- Salta och peppra samt tillsätt dill och räkor och låt bli varmt och krämigt.
- Lägg på pannkakorna och vik ihop.
- Strö över ost och gratinera i övre delen tills osten smält.
Kommentarer
Moa
Yum! Jag fick blodpudding till lunch! :-P
lina
Crepes var ju vrål länge sedan jag åt, gud så gott!
sofia
Åh, vad gott, crepes är ju alldeles fantastiskt god mat :)
Maja
Moa: :)
Lina: Ja det är sådan mat man glömmer bort att laga:)
Sofia: Vist är det gott;)
E-S
Jag gör ofta crepes men använder oftast svamp- och baconstuvning. Någon gång har det väl blivit köttfärssås också i. Men det här ska jag definitivt testa, låter väldigt gott! Tack för inspirationen!
Maja
E-S: Jag gör inte crepes så ofta, men det borde jag är ju jättegott! Har du receptet på bloggen? svamp och baconstuvning vill jag ju gärna testa:)
Trackback