Kassler-svamp i paprika
Till 4 portioner:
4 lite större paprikor
300 g kassler, strimlad
150g svamp
1 hackad gul
2 pressad vitlöksklyftor
salt, peppar och oregano
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
riven ost
Tillbehör:
ris
stekt svamp
smaksatt creme fraiche
Halvera paprikorna och sätt in i ugnen i 10 min i 200 grader.
Bryn kassler, svamp och lök. Pressa över vitlök och smaksätt med salt, peppar och oregano.
Rör i tomatpuré och vatten. Sjud några minuter
Häll fyllningen i paprikorna och strö över lite ost.
Gratinera i 8-10 min i 275 grader i övre delen.
Som sås serverades creme fraiche franska örter och över ris och svamp ströddes över lite parmesan.
4 lite större paprikor
300 g kassler, strimlad
150g svamp
1 hackad gul
2 pressad vitlöksklyftor
salt, peppar och oregano
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
riven ost
Tillbehör:
ris
stekt svamp
smaksatt creme fraiche
Halvera paprikorna och sätt in i ugnen i 10 min i 200 grader.
Bryn kassler, svamp och lök. Pressa över vitlök och smaksätt med salt, peppar och oregano.
Rör i tomatpuré och vatten. Sjud några minuter
Häll fyllningen i paprikorna och strö över lite ost.
Gratinera i 8-10 min i 275 grader i övre delen.
Som sås serverades creme fraiche franska örter och över ris och svamp ströddes över lite parmesan.
Kommentarer
lina
Ser jättegott ut. Det blir som lite festligare med fylld paprika:)
carolina
åh, paprikan såg jättegod ut .) quorn är väldigt gott och smakrikt, men jag kan itne riktigt säga avd de smakar...konsistensen och utseendet är som kyckling iaf... :)
Moa
Men guuuud vad smarrigt. Jag har köttfärs hemma men det blir nog en enklare variant för mig. Ska lägga det här på minnet i allafall.
sofia
Vilken orginell maträtt! Att laga mat i paprika, varför inte? :) ser jättegott ut.
Maja
Lina: Ja det ser lite festligare ut=)
Carolina: ok=)
Moa: Köttfärs blir ju lika gott det med=)
Sofia: Fylld paprika känns lite festligt tycker jag=)
anna
såg riktigt gott ut!
Maja
Anna: Ja det var det med:)
Trackback