Festlig fisk
Ingredienser:
1 purjolök
1-2 morötter
1 röd paprika
curry
1½ dl vatten + ½ fiskbuljongtärning
1 dl creme fraiche
200 g frysta fisktärningar
50 g skalade räkor
Skiva purjolök, morötter och paprija. Fräs i smör och curry. Späd med vatten och buljongtärning. Låt sjuda i ca 5 minuter. Blanda i creme fraichen och koka upp. Lägg i fisk och sjud i 5 minuter. Blanda i räkor.
Till detta serverades pressad potatis och rivna morötter med apelsin.
1 purjolök
1-2 morötter
1 röd paprika
curry
1½ dl vatten + ½ fiskbuljongtärning
1 dl creme fraiche
200 g frysta fisktärningar
50 g skalade räkor
Skiva purjolök, morötter och paprija. Fräs i smör och curry. Späd med vatten och buljongtärning. Låt sjuda i ca 5 minuter. Blanda i creme fraichen och koka upp. Lägg i fisk och sjud i 5 minuter. Blanda i räkor.
Till detta serverades pressad potatis och rivna morötter med apelsin.
Kommentarer
Bille /Mjölksyra
det där ser supergott ut!!!
sofia
lyx med pressad potatis :) älskar såna där grytor med massor av saker i, vill jättegärna prova det där.
lina
Mums vad gott! Såna där frysta fisktärningar, är de goda? Har sett dem, men inte testat än!
Maja
Lina: Jo de är helt okej, men man behöver ju inte ha det. Brukar även ha lax som jag skär i små bitar vilken fisk som helst går ju bra.
Sofia: Ja grytot är gott!
Bille: Fisk är gott OCH nyttigt:)
Evasleva
det är alltid så bra med fiskrecept! Jag förstår inte varför det ska vara så mycket svårare än annat att laga till. men det är det, för mig i alla fall!
Maja
Evasleva: Håller med dig!
Trackback