Färsfyllda piroger
25g jäst
1 dl vatten, fingervarmt
½ tsk salt
150 g mjukt smör
2 ägg
6 dl vetemjöl
Fyllning:
1 purjolök
260 g vitkål (hade även lite strimlad morot med)
400g köttfärs
2 tsk curry
2 msk vetemjöl
2 msk soja
2 msk mango chutney (el. honung)
salt och vitpeppar
Smulja jästen i en bunke. Lös i lite av vattnet. Rör sedan i resten av vattnet, salt, smör och ägg. Tillsätt mjöet och rör till ganska lös deg. Låt jäsa i 40 min.
Strimla vitkål och purjolök och fräs i lite olja. Bryn köttfärsen. Rör ner curry, mjöl, soja, och mango chutney. Blanda med vitkål och purjolök.
Värm ugnen till 200 grader.
Kavla ut degen och fyll till piroger. Jäs i 10-15 min.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 20 min.
Servera med tzatziki och sallad.
Kommentarer
Magdalena
åå det här såg riktigt gott ut. såna ska jag testa och göra...
sofia
Hemmagjorda piroger har jag faktiskt aldrig testat. ser gott ut, mango chutney har jag hemma :)
lina
Piroger är ju jätte gott! Tyvärr tar jag mig sällan för att laga dessa:)
Maja
Magdalena: Så kul att du tycker det!
Sofia: Hemmagjorda piroger är smaskens:)
Lina: Ja visst e det gott, men som du säger inte alltid man har tid.
Trackback