Capricciosa
25 g jäst
2 ½ dl vatten, fingervarmt
½ msk olivolja
1 krm salt
6 dl vetemjöl
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfa
½ msk olivoja
2 msk tomatpuré
1 burk hela tomater (400g)
1 hönsbuljongtärning
oregano, salt och peppar
Tillbehör:
skinka och champinjoner
riven ost
Börja med att lösa jästen i vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl. Jäs i 1 timme.
Gör tomatsåsen under tiden. Skala och hacka lök och vitlök, Hetta upp olja och fräs däri. Häll i tomatpuré och tillsätt tomater, buljontärning, oregano, salt och peppar. Sjud i 15 minuter.
Bred sedan tomatsåsen på den utkavlade pizzadegen och lägg på tillbehören.

På en sidan finns även lite salami samt mindre ost då sambon vill ha det så:)
2 ½ dl vatten, fingervarmt
½ msk olivolja
1 krm salt
6 dl vetemjöl
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfa
½ msk olivoja
2 msk tomatpuré
1 burk hela tomater (400g)
1 hönsbuljongtärning
oregano, salt och peppar
Tillbehör:
skinka och champinjoner
riven ost
Börja med att lösa jästen i vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl. Jäs i 1 timme.
Gör tomatsåsen under tiden. Skala och hacka lök och vitlök, Hetta upp olja och fräs däri. Häll i tomatpuré och tillsätt tomater, buljontärning, oregano, salt och peppar. Sjud i 15 minuter.
Bred sedan tomatsåsen på den utkavlade pizzadegen och lägg på tillbehören.

På en sidan finns även lite salami samt mindre ost då sambon vill ha det så:)

Kommentarer
natz
hemmagjord pizza är alltid godast :)
Maja
Natz: Ja det håller jag verkligen med om:)
Trackback