Biffar i timjansås
Till 4 portioner:
500 g blandfärs
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar3 dl syrad grädde (Arla)1 msk oxfond
½ dl hackad färsk timjan
600 kg potatis
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar3 dl syrad grädde (Arla)1 msk oxfond
½ dl hackad färsk timjan
600 kg potatis
Tvätta potatisen. Skär den i klyftor. Lägg i en ugnssäker plåt. Ringla över rapsolja och några timjankvistar. Tillagga i ugnen i ca 20 minuter.
Blanda färs, ägg, vitlök, salt och peppar. Forma färsen till biffar. Stek biffarna i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Tillsätt syrad grädde, fond och hackad timjan. Låt sjuda ca 3 min.
Servera med potatisen och, tomat, gurka, paprika och purjolök.


Kommentarer
Trackback