Biffar i timjansås

Till 4 portioner:
 
500 g blandfärs
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar3 dl syrad grädde (Arla)1 msk oxfond
½ dl hackad färsk timjan
600 kg potatis

 
Tvätta potatisen. Skär den i klyftor. Lägg i en ugnssäker plåt. Ringla över rapsolja och några timjankvistar. Tillagga i ugnen i ca 20 minuter.
 
Blanda färs, ägg, vitlök, salt och peppar. Forma färsen till biffar. Stek biffarna i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Tillsätt syrad grädde, fond och hackad timjan. Låt sjuda ca 3 min.
 
Servera med potatisen och, tomat, gurka, paprika och purjolök.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0