Kycklingpaj
Till 6 portioner:
Pajdeg:
- 50 g smör, rumsvarmt
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl rågmjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1.5 dl mjölk
Fyllning:
- 1 grillad kyckling
- salt och peppar
- paprikapulver
- 1 gul lök
- 1 paprika
Äggstanning
- 4 ägg
- 1 dl mjölk
- 2 dl crème fraîche, parmesan och vitlök
- 0.5 dl mango chutney
Blanda rumsvarmt smör, mjöl, salt och bakpulver till en smuldeg. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Degen ska gå upp på kanterna.
Rensa kycklingen så du får allt kött. Dela i mindre bitar. Skala och hacka löken. Lägg över i pajskalet. Skiva paprikan och lägg ovanpå.
Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, mango chutney, paprikapulver, salt och peppar och häll över. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter.
Kommentarer
Trackback