Rotfruktsgratäng med rostbiff
Till 4 portioner:
500 g skivad potatis
200 g skivad morot
100 g skivad rotselleri
200 g skivad palsternacka
1 finhackad gul lök
3 dl matlagningsgrädde
2 msk finriven pepparrot på tub
2 msk svensk senap
1 dl finhackad bladpersilja
salt och peppar
1 dl riven ost
200 g grillad rostbiff
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg potatis, morot, rotselleri och palsternacka i kokande saltat vatten. Koka i 5 minuter.
Häll bort vattnet och blanda i löken. Salta och peppra. Blanda grädde, pepparrot, senap, persilja, salt och peppar i en bunke. Lägg rotfrukterna i en form och häll på gräddblandningen. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Servera gratängen med skivad rostbiff, gurka och paprika.


Kommentarer
Trackback