Kyckling i currysås
Till 4 portioner:
ca 700 strimlad kyckling
2 morötter
en bit strimlad purjolök
3 vitlöksklyftor,
1 burk kokosmjölk
2 msk curry, salt och peppar
1 burk majs,
1 chili
1 paprika
champinjoner
ca 2 tsk röd curry paste
lite jordnötter
vitkål
4 portioner ris
Fräs kyckligen i lite olivolja.När den har fått fin yta lyft ur pannan. Skala och skiva morot. Finhacka vitlöken och chilin. Fräs tillsammans med currypasten. Häll i morötterna, hackad paprika, skivade champinjoner och purjolök. Låt fräsa så allt får fin färg. Häl i kokosmjölken, kycklingen och curry, låt koka upp.
Låt puttra ihop och precis innan servering rör i majsen. Grovhacka nötterna.
Servera med ris, hackade jordnötter och strimlad vitkål.


Kommentarer
Trackback