Ryggbiff med sötpotatis och svampfräs

Till 2 portioner behövs:
 
2 ryggbiffar
 
2 stora sötpotatisar
1 bakpotatis
några färska rödbetor
 
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
champinjoner
rosmarin och timjan
 
Tillbehör: aioli, rödvinssås
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala sötpotatisen och rödbetorna. Klyfta sötpotatis, bakpotatis och rörbetor till lagom stora bitar.
Lägg på en plåt och krydda med flingsalt och peppar. Ringla över lite rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. 
 
Hacka rödlök och vitlök. Skiva svampen. Torrstek svampen så vätskan försvinner. Klicka i lite smör tillsammans med den hackade löken. Smaka av med rosmarin, timjan, salt och peppar.
 
 
Pensla köttet med rapsolja. Grilla köttet i grillpanna, ca 2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
 
 
Servera tillsammans med potatisen, svampen, aioli och rödvinssås.
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0