Svampsoppa

Till 2 portioner:
 
500g champinjoner
1  schalottenlökar,
1 klyfta vitlök,
en klick smör
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1,5 dl grädde
0,5 dl vatten
1 msk balsamicovinäger
1 msk kinesisk soja
timjan
 
Tillbehör:
Varm macka (4 skivor bröd, tunna skivor kalkon, dijonsenap, cheddar)

Hacka lök och vitlök. Fräs i en klick smör i en kastrull. Grovhacka svampen och lägg ner i lökhacket. Strö över lite vetemjöl. Rör om. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Blanda ner grädde, vatten, soja och balsamico.
 
Låt  koka upp och sjud sedan i 10 minuter. Hacla timjan och strö över. Smaka av med salt och peppar.
 
Smöra bröden. Lägg en skiva skinka på varje och bred på senap. Lägg på en ostskiva på varje. Lägg ihop brödskivorna och tryck till. Hetta upp en stekpanna och stek brödet. Tryck gärna ihop bröden ordetnligt. Vänd mackan efter ca 3 minuter. När brödet fått fin färg och osten börjat smälta är de klar. Skär varje del i två delar. Servera tillsammans med soppan.
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0