Pastasås med skinka
4 port pasta
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 förp skinka
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 förp skinka
1 gul lök
2 dl creme fraiche - smaksatt med senap, vitt vin, schalottenlök
1 dl mjölk
1 msk dijonsenap
salt och peppar
150 g haricots verts
2 dl creme fraiche - smaksatt med senap, vitt vin, schalottenlök
1 dl mjölk
1 msk dijonsenap
salt och peppar
150 g haricots verts
Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
Skiva purjolöken. Hacka vitlöken.
Strimla skinkan och stek lite knaprig. Tillsätt purjolöken och vitlöken, låt det fräsa med ett par minuter. Rör ner creme fraiche och mjölk låt det koka upp. Låt det koka några minuter. Smaka av med peppar och dijonsenap.
Skiva purjolöken. Hacka vitlöken.
Strimla skinkan och stek lite knaprig. Tillsätt purjolöken och vitlöken, låt det fräsa med ett par minuter. Rör ner creme fraiche och mjölk låt det koka upp. Låt det koka några minuter. Smaka av med peppar och dijonsenap.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa bönorna. Låt dem koka med pastan de sista 4 minuterna.


Kommentarer
Trackback