Paprikabiffar
500 g nötfärs
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk kalvfond
1 msk paprika
Salt & peppar
1 msk paprika
Salt & peppar
Rör ihop färsen med ströbrödet som har fått stå och svälla i mjölk. Tillsätt paprikakrydda, salt & peppar. Forma till runda biffar och stek i panna.
Tomatsås
1 gul lök
1 paprika
2 msk vinäger
2 msk tomatpuré
1 burk finkrossade tomater
1 dl grädde
Salt, peppar
Finhacka lök och vitlök och fräs i samma panna som du stekt biffarna i. Tillsätt paprikan i mindre bitar, vinäger och tomatpuré. Slå på en burk finkrossade tomater. Låt såsen koka upp och sänk sedan värmen så den får småputtra ca 10-15 min. Tillsätt grädde och smaka av med salt & peppar. Lägg i biffarna i såsen och låt dom puttra med ca 5 minuter. Servera till pasta och parmesanost.


Kommentarer
Trackback